GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τα αρκετά αλλά απαραίτητα πράγματα για να εξοπλίσετε το φοιτητικό σπίτι

Σε λίγο ξεκινάει η φοιτητική σας ζωή. Η ωραιότερη και πιο ανέμελη περίοδος, αν εξαιρέσουμε το διάβασμα. Ο ενθουσιασμός για το νέο ξεκί...


Σε λίγο ξεκινάει η φοιτητική σας ζωή. Η ωραιότερη και πιο ανέμελη περίοδος, αν εξαιρέσουμε το διάβασμα. Ο ενθουσιασμός για το νέο ξεκίνημα είναι μεγάλος και ήδη θα έχετε καταστρώσει τα πρώτα σχέδια σας. Θα έχετε βρει το σπίτι και φτιάχνετε τη λίστα για να το οργανώσετε.


Κι εδώ θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μη μπείτε σε περιττές αγορές, άρα και περιττά έξοδα. Άλλωστε, το νοικοκυριό ενός φοιτητή χρειάζεται μόνο τα απαραίτητα, για να κάνει ευκολότερη την καθημερινότητά σας. Ας δούμε, ποια είναι τα βασικά που θα πρέπει να περιλαμβάνει η λίστα των αγορών σας.

Κρεβάτι: Προτιμήστε ένα διπλό ή κάποιο που ανοίγει από κάτω. Σίγουρα θα φιλοξενήσετε κόσμο, οπότε είναι απαραίτητο.

Κομοδίνο: Αν δεν είναι σετ με το κρεβάτι, αγοράστε ένα, κατά προτίμηση με συρτάρι, που πάντα είναι χρήσιμο.

Γραφείο: Μετά το κρεβάτι και το τραπέζι, το πλέον απαραίτητο έπιπλο για έναν φοιτητή.

Καρέκλα γραφείου: Επιλέξτε να είναι αναπαυτική, διότι στις εξεταστικές, ειδικά, θα περάσετε ώρες σε αυτήν.

Επιτοίχια ράφια: Θα σας χρειαστούν. Είτε για να τοποθετήσετε τα βιβλία σας, είτε διακοσμητικά ή cd’s ή dvd’s.

Βιβλιοθήκη: Δεν χρειάζεται να σας πούμε πόσο απαραίτητη θα σας είναι. Επίσης, δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη. Ειδικά, αν έχετε και τα επιτοίχια ράφια.

Καναπές: Επειδή το φοιτητικό σπίτι είναι κάτι σαν… κέντρο φιλοξενίας, καλύτερα να επιλέξετε έναν καναπέ, που να γίνεται και κρεβάτι.

Τραπεζάκι σαλονιού: Δεν χρειάζεται να είναι ακριβό. Αλλά σίγουρα θα σας είναι χρήσιμο.

Τραπέζι: Για ευνόητους λόγους.

Πουφ: Ή μεγάλες μαξιλάρες. Οι φοιτητές φίλοι σας θα τα βολευτούν, πιστέψτε μας.


Κρεμάστρες: Ok, κάποια στιγμή το νέο σου σπίτι, χωρίς τις φωνές της μητέρας, θα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, από τα ρούχα. Αλλά όταν θα έρχεται για επίσκεψη, θα πρέπει να τα κρεμάσεις και να βάλεις μία τάξη. Πάντως, πάρε αρκετές κρεμάστρες, θα σου χρειαστούν.

Αποθηκευτικά κουτιά και θήκες: Όπως τα περισσότερα φοιτητικά σπίτια, έτσι και το δικό σου, το πιθανότερο να είναι μικρό. Που σημαίνει ότι δεν θα έχει πολλές αποθηκευτικές επιλογές. Οπότε, αγόρασε θήκες και κουτιά για να αποθηκεύεις τα πράγματα σου.

Πιάτα, μαχαιροπίρουνα, ποτήρια: Μία εξάδα από το καθένα θα σας χρειαστεί. Ποτήρια πάρτε περισσότερα, και λόγω απωλειών που θα έχετε, αλλά και γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε περισσότερο.

Ταπεράκια: Αν και αυτά θα σας έρχονται κατευθείαν από τη μαμά. Είναι καλύτερο, να είναι ειδικά για φούρνο μικροκυμάτων.

Φούρνος μικροκυμάτων: Για τους ευνόητους λόγους.

Φουρνάκι: Δεν χρειάζεται να πάρετε ηλεκτρική κουζίνα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα μικρό φουρνάκι, που διαθέτει και δύο εστίες.

Ψυγείο: Κι εδώ, δεν είναι απαραίτητο να πάρετε ένα μεγάλο ψυγείο. Μπορείτε να αγοράσετε ένα μικρό.

Πλυντήριο ρούχων: Αν σκοπεύετε να πηγαίνετε κάθε σαββατοκύριακο στο πατρικό, μην αγοράζετε. Διαφορετικά είναι απαραίτητο σε κάθε φοιτητικό σπίτι.

Τηλεόραση: Στις εκπτώσεις μπορείτε να βρείτε πολλές και καλές ευκαιρίες. Αλλά φοιτητές θα είστε, μπορείτε να αγοράσετε και μία μικρότερη.

Τοστιέρα: Φοιτητής και τοστ πάνε πακέτο.

Κατσαρολικά: Μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και μία μικρή σας είναι αρκετές. Επίσης κι ένα μεσαίου μεγέθους αντικολλητικό τηγάνι. Ένα ταψί σάς είναι αρκετό, αλλά πρώτα θα πρέπει να ξέρετε το φούρνο της κουζίνας σας.

Σίδερο: Ακόμη και αν δεν ξέρετε να σιδερώνετε, θα έρθει η στιγμή που θα πέσετε στην ανάγκη του. Οπότε, φροντίστε να έχετε για τη στιγμή εκείνη, που θα χρειαστεί να σιδερώσετε ένα ρούχο.

Απλώστρα: Κι αφού θα βάλετε και πλυντήριο, θα πρέπει να τα απλώσετε.

Χαλιά, κουρτίνες, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες: Αυτά θα τα αναλάβει η μαμά. Αλλά όχι υπερβολές. Μη σας δώσει δηλαδή, όσα έχει στη… ναφθαλίνη για να αδειάσει ο χώρος στο πατρικό και γεμίσει ο δικός σας.