GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο Μητροπολίτης Ξάνθης συμμετείχε στη Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου στο Φανάρι

Την Παρασκευή 31η Αυγούστου 2018, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, μετέβη στην έδ...


Την Παρασκευή 31η Αυγούστου 2018, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, μετέβη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το Φανάρι όπου από το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 3η Σεπτεμβρίου 2018, συμμετείχε κατόπιν προσκλήσεως Του από τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο στην Σύναξη των Ιεραρχών, Μητροπολιτών και Αρχιεπισκόπων, του Οικουμενικού Θρόνου που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Στη Σύναξη, μετείχαν περισσότεροι από εκατό Ιεράρχες, από την Έδρα του Οικουμενικού Θρόνου και ολόκληρη την Οικουμένη, και συζητήθηκαν θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και διορθοδόξου ενδιαφέροντος.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Παναγιώτατος, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «κατά καιρούς αντιμετωπίζομεν δυσκολίας και πειρασμούς, και τούτο επειδή λελανθασμένως τινές νομίζουσιν ότι δύνανται να αγαπώσι την Ορθόδοξον Εκκλησίαν αλλ᾽ ουχί και το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, αγνοούντες ότι αυτό ενσαρκώνει το γνήσιον εκκλησιαστικόν ήθος της Ορθοδοξίας».