GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Υπουργός Ενέργειας Τουρκίας: «Εάν υπάρχει πετρέλαιο στη Μεσόγειο θα το βρούμε»

Το μήνυμα ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν τετελεσμένα για οποιοδήποτε πρόγραμμα, το οποίο δεν θα ενέκρινε εκείνη, έστε...


Το μήνυμα ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν τετελεσμένα για οποιοδήποτε πρόγραμμα, το οποίο δεν θα ενέκρινε εκείνη, έστειλε μέσω δηλώσεών του ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ. Μάλιστα, τόνισε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει να περάσει ένα σύστημα που δεν έχει μερίδιο η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα philenews.com, ο Ντονμέζ τόνισε: «Εμείς πάντοτε λέγαμε αυτό. Αν υπάρχει πετρέλαιο θα το βρούμε. Θα κάνουμε περισσότερες έρευνες και γεωτρήσεις. Το τελευταίο διάστημα κάναμε σημαντικά βήματα για την έρευνα υδρογονανθράκων και την αύξηση της παραγωγής τους».

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε ότι στους επόμενους μερικούς μήνες το Φατίχ θα ξεκινήσει την πρώτη του γεώτρηση στη Μεσόγειο, ενώ είπε ότι έχουν ξεκινήσει εργασίες για την αγορά και δεύτερου γεωτρύπανου. «Την παρουσία μας στις θάλασσες την ενισχύσαμε περισσότερο με το Μπαρμπαρός, το Ορούτς Ρέις και το Φατίχ», ανέφερε.

Επίσης, τόνισε πως τους τελευταίους 16 μήνες οι Τούρκοι ξόδεψαν 10 δισ. δολάρια για δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής. Το 50% του ποσού αυτό το πλήρωσε η Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου και το υπόλοιπο 50% ντόπιοι και ξένοι επενδυτές.