GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμάκων και εμβολίων

Εμβόλια, νοσοκομειακά σκευάσματα και φάρμακα που εισάγονται μέσω ΙΦΕΤ εξακολουθούν να είναι σε έλλειψη.


Εμβόλια, νοσοκομειακά σκευάσματα και φάρμακα που εισάγονται μέσω ΙΦΕΤ εξακολουθούν να είναι σε έλλειψη.

Συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμάκων και εμβολίων.

Εξακολουθούν οι ελλείψεις σημαντικών φαρμακευτικών σκευασμάτων από τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων αλλά και των δημόσιων νοσοκομείων.

Όπως δείχνει ο Κατάλογος Φαρμάκων για τα οποία έχει γνωστοποιηθεί έλλειψη, που δημοσιοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, πρόκειται για ελλείψεις σε οκτώ βασικά εμβόλια, όπως αυτά για την ηπατίτιδα Β ενηλίκων, τον μηνιγγητιδόκοκκο, την ηπατίτιδα Α παίδων, την ανεμευλογία και τη διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας και αιμόφιλου της ινφλουένζας τύπου β.

Ακόμα λείπουν από τα ράφια των νοσοκομειακών φαρμακείων 19 σκευάσματα, που αφορούν μεταξύ άλλων ανοσοσφαιρίνες και κεφαλοσπορίνες γ’ γενιάς καθώς και φάρμακα για παθήσεις των οστών.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και σκευάσματα που εισάγονται μέσω του ΙΦΕΤ, για τα οποία η εγχώρια έλλειψη αποδίδεται είτε σε προβλήματα επί της παραγωγής τους, είτε επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα ούτε και στο εξωτερικό.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πολλά από τα φάρμακα θα παραμείνουν σε έλλειψη μέχρι και τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του ΕΟΦ από τις παρασκευάστριες εταιρίες.