GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Την Κυριακή οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

Με τον Ν. 2645/1998 (Π.Δ 304/2001) καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας...


Με τον Ν. 2645/1998 (Π.Δ 304/2001) καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 42195/10-9-2018 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 16η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Κυριακή. Για τον εορτασμό της ημέρας ορίζουμε να γίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018
Ώρα 8:00. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής του Δ’ Σ. Στρατού και Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος.

Ώρα 10.15. Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμωνος. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Βαρδάκη Παναγιώτη, μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες».

Ώρα 10:45. Κατάθεση στεφάνων από, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τους Βουλευτές, τον Στρατηγό Δ/τή Δ΄Σ.Σ., τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ., τον Αστυνομικό Δ/ντή Ξάνθης, τον Λιμενάρχη Λάγους, τον Δ/τή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών το Σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης, εκπροσώπους προσφυγικών σωματείων, οργανώσεις γυναικών, εκπροσώπους αναγνωρισμένων οργανώσεων, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θέλει να τιμήσει την εορτή αυτή.

Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων θα ακολουθήσει παράθεση καφέ του Συλλόγου Μικρασιατών «Αλησμόνητες Πατρίδες» στο καφέ «DONNYS».

Ώρα 19:15. Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής του Δ’ Σ. Στρατού και Τιμητικού Στρατιωτικού Αγήματος.