GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένος ο τζίρος του λιανικού εμπορίου τον Ιούνιο

Άνοδος κυρίως σε έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό.


Άνοδος κυρίως σε έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό.

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένος ο τζίρος του λιανικού εμπορίου τον Ιούνιο

Αύξηση 1,8% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούνιο εφέτος, καθώς υπερτερεί ελαφρά ο αριθμός των επιμέρους καταστημάτων που είδαν τις πωλήσεις τους να κινούνται ανοδικά.

Ειδικότερα, άνοδος των πωλήσεων σημειώθηκε σε: Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (5,5%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (4,8%), Πολυκαταστήματα (4,4%) και Φαρμακευτικά- καλλυντικά (2%). Στον αντίποδα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε Τρόφιμα- ποτά- καπνό (6,2%), Ένδυση- υπόδηση (4,7%) και Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (2,1%).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο παρουσίασε αύξηση 1,8% τον Ιούνιο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2017, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2018 σημείωσε αύξηση 4,9%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούνιο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2018.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 3,3% τον Ιούνιο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2017, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2018 σημείωσε αύξηση 6,3%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,4% τον Ιούνιο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2018.