GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ ΤΘΜ και στο Πεδίο Βολής Αρμάτων, στο Πετροχώρι Ξάνθης

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επίσκε...



Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας (XX ΤΘΜ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»), στην Καβάλα.

Η ΧΧ ΤΘΜ, αποτελεί τον μεγαλύτερο Σχηματισμό Τεθωρακισμένων του Στρατού Ξηράς, καθώς οι Μονάδες του διαθέτουν το υπερσύγχρονο άρμα LEO 2-HELL.

Ο Αρχηγός, στο Στρατηγείο της Μεραρχίας, πραγματοποίησε ομιλία προς το προσωπικό του Σχηματισμού, κατά την οποία :

– Προέτρεψε τα στελέχη να μη διστάζουν να βάλουν υψηλούς στόχους σε κάθε επίπεδο, έχοντας πίστη στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

– Κατέδειξε την οδό της καινοτομίας και της προσαρμογής στις συνεχείς εξελίξεις, ως μονόδρομο που επιβάλλεται από τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

– Επεσήμανε την ανάγκη αναθεώρησης των παρωχημένων μεθόδων και υιοθέτησης διδαγμάτων των σύγχρονων μορφών, υβριδικού πολέμου.

– Συνέστησε την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με την τοπική εφεδρεία του Σχηματισμού και επεσήμανε τη συμβολή της ανθρωποκεντρικής διοίκησης για το σκοπό αυτό.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός, μετέβη στην Ίλη (ΙΠΒΑΞ), όπου παρακολούθησε βολές αρμάτων LEO2-HELL.