GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνελήφθησαν 6 διακινητές, με συνολικά 23 μη νόμιμους μετανάστες σε Ροδόπη και Έβρο

Συνελήφθησαν στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιά...


Συνελήφθησαν στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, έξι (6) διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι τρείς (23) μη νόμιμους μετανάστες. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 65 και 40 ετών και τέσσερις αλλοδαπούς, ηλικίας 52, 46, 42 (άνδρες) και 51 ετών (γυναίκα).

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας, συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, ηλικίας 40 και 65 ετών, διότι μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 65χρονος, με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τους οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε Επαρχιακή Οδό πλησίον του οικισμού Λουτρών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών εντόπισαν τον 42χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 46χρονος, με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Καστανέων συνέλαβαν τον 52χρονο και την 51χρονη, διότι μετέφεραν με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες, επιβαίνοντας στο τροχόσπιτο, μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα μας και όπως διαπιστώθηκε είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του, τους τρεις μη νόμιμους μετανάστες.





Κατασχέθηκαν πέντε οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.