GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Αυτά είναι τα 5 κοινά συμπτώματα

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι ένα σύνθετο ενδοκρινολογικό πρόβλημα που επηρεάζει μία στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας....


Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι ένα σύνθετο ενδοκρινολογικό πρόβλημα που επηρεάζει μία στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

Πολλές γυναίκες που πάσχουν από το σύνδρομο το ανακαλύπτουν όταν προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί. Εκτιμάται ότι το 75 % των γυναικών με το σύνδρομο αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.

Το σύνδρομο προκαλείται όταν το σώμα παράγει περισσότερα ανδρογόνα από ό,τι οιστρογόνα και προγεστερόνη. Αυτή η διαταραχή εμπλέκεται με την ανάπτυξη και την απελευθέρωση των ωαρίων κατά τη διάρκεια του εμμηνορυσιακού κύκλου.

Ως αποτέλεσμα, οι γυναίκες με το σύνδρομο παρουσιάζουν χαμηλή γονιμότητα. Επιπλέον, αναπτύσσονται μικρές θήκες με υγρό, γνωστές ως κύστες.

Δείτε πέντε από τα πιο κοινά συμπτώματα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών και αν διαπιστώσετε ότι έχετε κάποιο από αυτά, συμβουλευτείτε γιατρό:

Ακανόνιστες περίοδοι
Αυτό μπορεί να σημαίνει αραιές περίοδοι, καθόλου περίοδος ή περίοδοι που διαρκούν επί μία εβδομάδα ή και περισσότερο. Πολλές γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών έχουν λιγότερες από οκτώ περιόδους τον χρόνο ή πολύ συχνές (κάθε 21 ημέρες ή και συχνότερα).

Ακμή
Τα σπυράκια μπορεί να εμφανίζονται στο πρόσωπο, το στήθος, και / ή το πάνω μέρος της πλάτης. Η ακμή που σχετίζεται με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι ορμονικής φύσης και εκδηλώνεται συνήθως στο πηγούνι και γύρω από το στόμα.

Παχυσαρκία
Πολλές γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες. Η ανεπιθύμητη αύξηση του σωματικού βάρους ή η αδυναμία απώλειας βάρους είναι κοινά συμπτώματα του συνδρόμου.

Αδύναμα μαλλιά
Τα αδύναμα μαλλιά ή η απώλεια μαλλιών, ειδικά κοντά στους κροτάφους ή η υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών, μπορεί να οφείλονται στο σύνδρομο.

Έντονη τριχοφυΐα
Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα είναι η έντονη τριχοφυΐα σε σημεία, όπως το πρόσωπο, το στήθος, η πλάτη και τα μπράτσα, σημεία που συνήθως αναπτύσσουν τριχοφυΐα οι άνδρες, λόγω της αύξησης των ανδρογόνων.