GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνελήφθησαν 4 άτομα στον Έβρο που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν την 16 και 17-9-2018, στον Έβρο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τέσσερα (4) άτομα, τα οποία εμπλέ...


Συνελήφθησαν την 16 και 17-9-2018, στον Έβρο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τέσσερα (4) άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε δύο υποθέσεις διευκόλυνσης εισόδου και παράνομης μεταφοράς πενήντα εννέα (59) μη νόμιμων μεταναστών. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 54 και 46 ετών και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 27 και 15 ετών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το απόγευμα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 54, 46 και 27 ετών, καθόσον προέκυψε ότι διευκόλυναν την είσοδο και την παράνομη μεταφορά στην ενδοχώρα σε δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιχείρησης διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 54 και 46 ετών, κινούμενοι με δύο οχήματα, ένα Ι.Χ.Ε. και ένα Ι.Χ.Φ., μετέβησαν στο Πύθιο Έβρου, όπου στάθμευσαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών και ακολούθως αποχώρησαν με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Επιπλέον προέκυψε ότι ο 27χρονος, αρχικά διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα μας από την Τουρκία σε 15 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια καθοδήγησε πεζούς στο σημείο όπου βρισκόταν το φορτηγό και τους επιβίβασε σε αυτό, προκειμένου να μεταφερθούν παράνομα στην ενδοχώρα.


Στη δεύτερη περίπτωση, στις 17-9-2018 το μεσημέρι, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού πλησίον του βόρειου κόμβου Διδυμοτείχου, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ορεστιάδας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 15χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου.

Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε στο νότιο κόμβο Διδυμοτείχου, αφού πρώτα διήλθε μέσα από την πόλη, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής που ακολούθησε προξένησε υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε ένα περιπολικό.

Μετά την ακινητοποίηση του φορτηγού, άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα σαράντα τέσσερις (44) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διάφορα χρηματικά ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.