GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τι δηλώνει o Fecker της Innovation Brain για το deal με ΕΒΖ

Την ικανοποίηση του για τη συμφωνία με την ΕΒΖ εκφράζει σε δηλώσεις του ο Lukas Fecker, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλο της Innovation ...


Την ικανοποίηση του για τη συμφωνία με την ΕΒΖ εκφράζει σε δηλώσεις του ο Lukas Fecker, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλο της Innovation Brain, ο οπoίος σημειώνει πως στόχος είναι βελτιωθούν οι επιχειρησιακές διαδικασίες, να αυξηθεί η παραγωγή και να αναπτυχθούν νέα προϊόντα μέσα από την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων.

Ο Lukas Fecker λίγες ώρες μετά τις πρώτες υπογραφές – σ.σ. την 1η Αυγούστου υπογράφηκε μεταξύ της ΕΒΖ και της 5IB INNOVATION BRAIN LLC, έγγραφο προθέσεων με απώτερο σκοπό την εξυγίανση της ελληνικής βιομηχανίας, μέσου του Πτωχευτικού Κώδικα, ενώ υπεγράφη και αποκλειστική εμπορική συμφωνία με το ξένο fund- σε δήλωσή του αναφέρει πως ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την επέκταση της επιχείρησης και στην εμπορία και στην υλοποίηση επενδύσεων σε νέα μηχανήματα.

«Με τη νέα τεχνολογία παραγωγής, τη συμμετοχή των εργαζομένων και την αποδεδειγμένη ενισχυμένη κατάρτιση, θα διασφαλίσουμε ότι θα δημιουργήσουμε μια βελτιωμένη και σύγχρονη επιχείρηση παραγωγής ζάχαρης που θα αποτελέσει το θεμέλιο για την ανάπτυξη της επιχείρησης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και εκτός αυτής”, σημειώνει σε άλλο σημείο ο ίδιος. Όπως αναφέρει, «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης παρέχει την ιδανική θέση για την ελεύθερη κυκλοφορία για τη διανομή των προϊόντων ζάχαρης και δίνει μεγάλη πρόσβαση στην υπόλοιπη Ευρώπη”.

Μέρος του στρατηγικού σχεδίου είναι και η λειτουργία θερμοκηπίων. «Για τον λόγο αυτό απαιτείται χρηματοδότηση από την ΕΕ ύψους περίπου 5-10 εκατ. ευρώ για αυτό το προϊόν”, δηλώνει ο ίδιος.

Σημειώνει πως το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ υποστηρίζεται ευρέως από τις τράπεζες, την κυβέρνηση, τους τοπικούς εταίρους και τους αγρότες, ενώ δηλώνει πως η Innovation Brain μέσω της επένδυση στην ΕΒΖ θα μπορούσε να είναι «ο τοπικός οικονομικός επιταχυντής”.

Αναφέρει τέλος πως «η συμφωνία της 1ης Αυγούστου είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την εταιρεία να τονώσει την οικονομία και ενδεχομένως να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας.” Σήμερα η ΕΒΖ απασχολεί άμεσα περίπου 200 άτομα και έμμεσα 4.000 άτομα ενώ διαχειρίζεται 4 εργοστάσια στην Ελλάδα και 2 εργοστάσια στη Σερβία.