GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παράνομα στον Έβρο πέρασε η η πρώην βουλευτής του κουρδικού κόμματος HDP Λέιλα Μπιρλίκ

Νέα τροπή παίρνουν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς πριν από λίγες ώρες, η πρώην βουλευτής του κουρδικού κόμματος HDP Λέιλα Μπιρλίκ ...


Νέα τροπή παίρνουν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς πριν από λίγες ώρες, η πρώην βουλευτής του κουρδικού κόμματος HDP Λέιλα Μπιρλίκ πέρασε παράνομα τον Έβρο, ζητώντας άσυλο.


Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές, το βράδυ της Πέμπτης, η Λέιλα Μπιρλίκ, αφού πέρασε τα σύνορα παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού, αιτούσα άσυλο.

Η Λέιλα Μπιρλίκ έχει κατηγορηθεί στην Τουρκία ως συνεργάτης ή και μέλος του PKK., μεταδίδουν τα Τουρκικά ΜΜΕ, και αν και της είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, από το καθεστώς Ερντογάν, η ίδια κατάφερε να διαφύγει.

Η 44χρονη πρώην Βουλευτής, είχε συλληφθεί στις 4 Νοεμβρίου με την κατηγορία της «προσβολής του προέδρου» και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους και 9 μηνών, ενώ απελευθερώθηκε τέσσερις μήνες αργότερα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη και αναμένει να εξετασθεί το αίτημα της από τον Εισαγγελέα και να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.