GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Απόδημος Ελληνισμός έρχεται στον Έβρο;

Πρόσκληση να διεξαχθεί η 6η συνάντηση του Αποδήμου Ελληνισμού στον Έβρο απηύθυνε (30/07) κατά τον χαιρετισμό του ο Βουλευτής Έβρου κι ...


Πρόσκληση να διεξαχθεί η 6η συνάντηση του Αποδήμου Ελληνισμού στον Έβρο απηύθυνε (30/07) κατά τον χαιρετισμό του ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στην εκδήλωση βράβευσης των Ομογενών που διέπρεψαν σε όλο τον κόσμο, την οποία διοργάνωσε ο Οργανισμός «H Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης» στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος ‘Σταύρος Νιάρχος’.



Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων:

• Όλοι οι Έλληνες ευγνωμονούν τους Έλληνες Ομογενείς για την πολυεπίπεδη προσφορά τους.

• Η εκδήλωση αυτή φιλοξενείται σε ένα κτήριο απεριορίστου νεοαρχιτεκτονικού κάλλους, όπως είναι το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος ‘Σταύρος Νιάρχος’ , που ενώνει τους Έλληνες του Εξωτερικού με την μητέρα πατρίδα, καθώς δημιουργήθηκε από έναν άνθρωπο που διέπρεψε στο εξωτερικό και πρόσφερε τα πάντα στη χώρα του.

• Η καρδιά μας και το μυαλό μας βρίσκονται στα θύματα & στις πυρόπληκτες οικογένειες των φονικών πυρκαγιών της Αθήνας, αλλά και στους δύο στρατιωτικούς μας που βρίσκονται παράνομα φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

• Το ψήφισμα, που θα εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση του σημερινού (31/07) Συνεδρίου αποτελεί βάλσαμο για τα δύο στελέχη των Ε Δ, καθώς το θέμα τους πρέπει να κρατείται επίκαιρο και ζωντανό.

• Πρότεινε στην Πρόεδρο του ομογενειακού Οργανισμού «H Αυτού Μεγαλειότης ο Έλληνας Μετανάστης», Μαίρη Ρυσσάκη να πραγματοποιήσει στον Έβρο την επόμενη 6η συνάντηση του Αποδήμου Ελληνισμού!

• Αυτή η συμβολική κίνηση ενώνει τον Οικουμενικό Ελληνισμό με τον ακριτικό Ελληνισμό όπως αυτός εκφράζεται με τη νησιωτική Περιοχή του Αιγαίου και με τη χερσαία του Έβρου!