GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΚΕΕΛΠΝΟ: Ο Δήμος Κομοτηνής «μολύνθηκε» από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Στη λίστα με τους 39 επηρεαζόμενους από τον ιό του Δυτικού Νείλου Δήμους πανελλαδικά, βρίσκεται ο Δήμος Κομοτηνής, μετά τον θάνατο ηλικι...

Στη λίστα με τους 39 επηρεαζόμενους από τον ιό του Δυτικού Νείλου Δήμους πανελλαδικά, βρίσκεται ο Δήμος Κομοτηνής, μετά τον θάνατο ηλικιωμένης γυναίκας από τον ιό. Την σχετική λίστα δημοσιοποίησε χθες 20 Αυγούστου το ΚΕΕΛΠΝΟ, εντάσσοντας περισσότερους Δήμους ανά την χώρα στη λίστα των επηρεαζόμενων από τον ιό περιοχών.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, προκάλεσε τον θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας από το νομό Ροδόπης. Η γυναίκα ηλικίας 79 ετών απεβίωσε το περασμένο Σάββατο 18 Αυγούστου στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου νοσηλεύτηκε για μικρό χρονικό διάστημα.

Η γυναίκα ήταν κάτοικος Κοσμίου του Δήμου Κομοτηνής. Στον ίδιο οικισμό εμφανίστηκε κρούσμα εγκεφαλίτιδας και σε 86χρονο κάτοικο του Κοσμίου αλλά δεν επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά ότι ο άνδρας έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Από την πρώτη στιγμή πάντως που έγινε γνωστή η εμφάνιση του ιού, ο οικισμός του Κοσμίου τέθηκε σε στενή επιτήρηση. Εκεί διενεργούνται ήδη απολυμαντικές ακμαιοκτονίες για τα κουνούπια κυρίως σε σημεία με λύματα (βόθροι), ενώ εφόσον κριθεί απαραίτητο θα γίνει εφαρμογή ULV από εδάφους.