GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πέντε οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Στους πέντε ανέρχονται πλέον οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στη χώρα μας από τον ιό του Δυτικού Νείλου, όπως προκύπτει ...


Στους πέντε ανέρχονται πλέον οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στη χώρα μας από τον ιό του Δυτικού Νείλου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ειδικότερα, από την αρχή της περιόδου 2018 μέχρι σήμερα το πρωί είχαν διαγνωστεί 77 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 62 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 15 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Έχουν καταγραφεί πέντε θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό και εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ηλικίας άνω των 70 ετών).

Από τα 77 κρούσματα, πλην των πέντε που έχασαν τη ζωή τους, οι 15 ασθενείς νοσηλεύονται εκτός εντατικής, οι 7 στην εντατική, άλλοι 4 δεν νοσηλεύθηκαν, ενώ οι 46 έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Τα περισσότερα κρούσματα (12) έχουν καταγραφεί στο δήμο Μεγαρέων και ακόμα 8 στο δήμο Ελευσίνας. Επίσης, 5 κρούσματα έχουν καταγραφεί στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου της Θεσσαλονίκης και άλλα 5 κρούσματα στο δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.