GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αλιείς Αλεξανδρούπολης: «Βγαίνουμε για μεροκάματο και δεν ξέρουμε αν ο Τούρκος συνάδελφος οπλοφορεί”

Σύνηθες φαινόμενο, χαρακτηρίζει τις συμπλοκές Ελληνικών και Τουρκικών αλιευτικών στα ανοιχτά, ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξα...


Σύνηθες φαινόμενο, χαρακτηρίζει τις συμπλοκές Ελληνικών και Τουρκικών αλιευτικών στα ανοιχτά, ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Σαρίκας, λίγες μέρες μετά την καταγγελία για χρήση πυρών από τουρκικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σαμοθράκης.

Μάλιστα όπως περιγράφει, πέρσι, όταν Έλληνας ψαράς, προσέγγισε τουρκικό σκάφος προκειμένου να διαμαρτυρηθεί καθώς ψάρευε σε Ελληνικά ύδατα, δέχθηκε απειλή με όπλο, με τον Τούρκο ψαρά, να πυροβολεί στον αέρα, περιγράφει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σαρίκας.


«Τέτοια γεγονότα εκφοβισμού και θράσους, δεν είναι σπάνια, όπως για παράδειγμα η παρενόχληση των σκαφών μας, καθώς τα τουρκικά σκάφη πολύ συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα προς τα δικά μας αλιευτικά, τα οποία δεν μπορούν να κάνουν ελιγμούς, με την πρόθεση να τα εμβολίσουν.

Η συνεχιζόμενη αυτή θρασύτητα εάν συνεχιστεί, δε θα έχει καλά αποτελέσματα, γιατί κάποια στιγμή και εμείς θα αντιδράσουμε. Δε μπορούμε να βγαίνουμε για το μεροκάματο και να σκεφτόμαστε εάν ο Τούρκος συνάδελφος οπλοφορεί και τι όπλο έχει μαζί του” καταλήγει.