GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χατζηδάκης: Πολωτικό και διχαστικό το διάγγελμα Τσίπρα

«Η κυβέρνηση έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα ψέματα και τη δημαγωγία»


«Η κυβέρνηση έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα ψέματα και τη δημαγωγία»

«Όλα αυτά δεν γίνονται αυτόματα, ούτε γίνονται με προσευχές, πρέπει να γίνει δουλειά και σε επίπεδο πολιτικό και οικονομικό» και «η προσπάθεια πρέπει να είναι συνολική» για να έχουμε καλύτερες μέρες, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για την επόμενη ημέρα της εξόδου από τα μνημόνια.


Ερωτηθείς εάν θα πρέπει η προσπάθεια αυτή να γίνει ως «εθνική ομάδα» από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε: «Αν υπάρχει τέτοια διάθεση προφανώς αυτό είναι καλό· και από την πλευρά της ΝΔ έχει γίνει τέτοια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, με τον παραδοσιακό μας αντίπαλο, το ΠΑΣΟΚ, συνεργαστήκαμε για να μην πέσει η χώρα στον γκρεμό, αλλά στηρίξαμε και την προσπάθεια την εθνική επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν η χώρα κινδύνευε να βρεθεί εκτός ευρώ και γι’ αυτό τον λόγο ψηφίσαμε χωρίς προϋποθέσεις, με πρόεδρο τότε τον Β. Μεϊμαράκη, το τρίτο μνημόνιο. Αλλά δεν φτάνει η προσπάθεια της ΝΔ, η προσπάθεια πρέπει να είναι συνολική».

Χαρακτήρισε επίσης «πολωτικό και διχαστικό» το διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη, πράγμα που, όπως υπογράμμισε, «μειώνει και τον ίδιο του τον θεσμικό ρόλο».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του έτερου αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε: «αντιπολίτευση είμαστε. Μην περιμένετε από την όποια αντιπολίτευση σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης να κάνει κομπλιμέντα στην κυβέρνηση».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χατζηδάκης, «η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει δείξει πάρα πολύ αρνητικά δείγματα γραφής σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα», καταλογίζοντάς της ότι έχει «το παγκόσμιο ρεκόρ στα ψέματα και τη δημαγωγία» και πως έχει πει «πράγματα απίστευτα, τα οποία δεν μπόρεσε να εκπληρώσει και τώρα περιμένει από τον λαό να γίνει Λωτοφάγος και να τα ξεχάσει».

Είπε, ακόμα, πως η κυβέρνηση «έχει οπισθοδρομήσει την οικονομία πάρα πολύ» και «τα τελευταία τρία χρόνια το μέσο νοικοκυριό έχασε 8.220 ευρώ σε σχέση με αυτά που θα είχε, αν τα πράγματα εξελίσσονταν με βάση τις προβλέψεις των διεθνών οργανισμών το 2014».

«Οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι, οι συντάξεις κόπηκαν ή προγραμματίστηκε να κοπούν 22 φορές, η γενιά των 360 ευρώ είναι πραγματικότητα και την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός σ’ αυτό το σκηνικό παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει, συνεχίζει να έχει ένα εισαγγελικό ύφος, συνεχίζει με έναν κυνισμό και με μια πολωτική διάθεση», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό «η κριτική απέναντι στον πρωθυπουργό φυσικά είναι έντονη και δεν γίνεται μόνο από τη ΝΔ, γίνεται από τους ίδιους τους πρώην οπαδούς του, που σε μεγάλο βαθμό έχουν εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς γιατί αισθάνονται απογοητευμένοι και προδομένοι».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «παρά τους πανηγυρισμούς ότι φεύγουμε από το τρίτο μνημόνιο, το τέταρτο μνημόνιο μας λέει από σήμερα καλημέρα, μια δύσθυμη και βαριά καλημέρα με τις περικοπές των συντάξεων που είναι στον ορίζοντα, με την περικοπή του αφορολόγητου, που είναι στον ορίζοντα και ισοδυναμεί με έναν μισθό για τους μισθωτούς, με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που παλιότερα τα εξόρκιζε η κυβέρνηση».