GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ευχαριστήριο της ΕΠΟΦΕ για την μεγάλη ανταπόκριση στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική

Όλοι γνωρίζετε τις δραματικές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική, αφήνοντας πίσω ...


Όλοι γνωρίζετε τις δραματικές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική, αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους, εκατοντάδες καμένα σπίτια και τεράστια οικολογική καταστροφή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Σύλλογοι-Μέλη της «Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου» (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή εθνική τραγωδία, εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την έμπρακτη συνεχή συμπαράσταση μας στους πληγέντες της ανείπωτης αυτής καταστροφής που έπληξε τη χώρα μας.


Ως ο κατεξοχήν Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Εθελοντισμού στην περιοχή, είμαστε αποδεδειγμένα πάντα ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία. Με την τραγική πρώτη εικόνα των θλιβερών συμβάντων, το πρωινό της 24ης Ιουλίου, κινηθήκαμε ακαριαία και απαντώντας στοχευόμενα στο ερώτημα »τι μπορούμε να κάνουμε;», συνεργαστήκαμε επίσημα και συμπράξαμε όλο αυτό το διάστημα με τις σχετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβαν η Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης και οι Δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου.

Στο πλαίσιο της αγαστής αυτής συνεργασίας με τις παραπάνω θεσμικές αρχές, απευθύναμε από την πρώτη ημέρα, οργανωμένο Πανέβριο Κάλεσμα στους συλλόγους-μέλη μας και μη:
  • Αρχικά, να προσφέρουν συντονισμένα τα απαιτούμενα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, σκευάσματα ατομικής υγιεινής και γενικής καθαριότητας, φάρμακα και ιατρικό υλικό) σε προκαθορισμένα -από τις προαναφερόμενες Αρχές- 7 σημεία σε όλο τον Έβρο (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Λάβαρα, Τυχερό), με σκοπό την ανακούφιση των εκατοντάδων πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
  • Παράλληλα, να δώσουν αίμα στις πλησιέστερες νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας, για τους πάρα πολλούς εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής, προωθώντας τη σχετική έκτακτη πανελλήνια έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.
  • Να συνεισφέρουν οικονομικά για τη στήριξη των πληγέντων, κοινοποιώντας τον Ειδικό Τραπεζικό Λογαριασμό του Ελληνικού Κράτους στην Τράπεζα τη Ελλάδος, αριθμός λογαριασμού: 23/2341195169, ΙBAN: GR4601000230000002341195169, Όνομα Δικαιούχου: Υπουργείο Οικονομικών (καθώς και σχετικούς λογαριασμούς λοιπών έγκριτων φορέων), στον οποίο νομικά και φυσικά πρόσωπα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό μπορούν να εισφέρουν ότι ποσό επιθυμούν, με σκοπό τη χρηματοδότηση κάθε είδους δράσης για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική και κυρίως για την ανακατασκευή και αποζημίωση των κατοικιών που καταστράφηκαν και την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και των υποδομών τους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ από καρδιάς:

Τα διοικητικά συμβούλια και τα μέλη των δεκάδων συλλόγων απ’ όλο τον Έβρο, που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμά μας και συνεχίζουν και το επόμενο διάστημα την ανιδιοτελή προσφορά τους σε είδη, αιμοδοσία και οικονομική στήριξη, συνεισφέροντας ο καθένας με τον τρόπο του ουσιαστικά και αποτελεσματικά.

Την κ. Όλγα Βρετοπούλου – πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και τους κκ.Βασίλειο Μαυρίδη, Παρασκευά Πατσουρίδη και Ευάγγελο Πουλιλιό – δήμαρχοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου αντίστοιχα, για τις αναληφθείσες έγκαιρα πρωτοβουλίες και την αποδοχή εκ μέρους τους τη σύμπραξη της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. σε ένα κοινό μέτωπο, επιβεβαιώνοντας το «η ισχύς εν τη ενώσει».

Στις ακραίες αυτές συνθήκες, που κάλλιστα μπορούν να χαρακτηρισθούν έκτακτης ανάγκης, η βάση της κοινωνίας, δηλαδή οι πολίτες, συντονιστήκαμε κατά εκατοντάδες και αντιδράσαμε άμεσα, εκφράζοντας αυτό που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία – την αλληλεγγύη και την ενότητα μας στις δύσκολες στιγμές.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κελεμίδης