GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Την παραίτηση του Περιφερειάρχη Χ. Μέτιου ζήτησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιρφάν Χατζηγκενέ

Ι. Χατζηγκενέ: δε μπορεί να γίνονται λάθη επάνω στα λάθη και επάνω στις ανθρώπινες ζωές.

Ι. Χατζηγκενέ: δε μπορεί να γίνονται λάθη επάνω στα λάθη και επάνω στις ανθρώπινες ζωές.

Χ. Μέτιος: κάποιοι εδώ μέσα δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε, δυστυχώς

Κεραυνός εν αίθρια κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της συμπολίτευσης Ιρφάν Χατζηγκενέ ο οποίος κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε στις εξελίξεις για τη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την κατάρρευση της γέφυρας στον ποταμό Κομψάτο, ζήτησε την παραίτηση του Περιφερειάρχη Χ. Μέτιου καθώς και τις παραιτήσεις τόσο των νομικών όσο και των συνεργατών του στο θέμα αυτό. Ο κύριος Χατζηγκενέ μίλησε για λάθη επάνω στα λάθη , πάνω στις ανθρώπινες ζωές τονίζοντας πως αυτά δε δικαιολογούνται ενώ υποστήριξε πως είναι καιρός ο περιφερειάρχης να αναλάβει τις ευθύνες του και πως θα πρέπει να παραιτηθεί.

Από την πλευρά του ο Χ. Μέτιος αφού πέταξε το καρφί του για τον κύριο Χατζηγκενέ λέγοντας πως μέσα στη συνεδρίαση κάποιοι δε ξέρουν για τι μιλάνε , υποστήριξε πως δέχεται πόλεμο από την αποκεντρωμένη που είναι η προέκταση του κράτους, κάνει πολιτική σε επίπεδο γενικού γραμματέα και σκοπίμως καθυστερεί και εμποδίζει την ενημέρωση των πολιτών για τα αίτια που οδήγησαν τη γέφυρα σε κατάρρευση. Συνεχίζοντας ο Χ. Μέτιος δε σταμάτησε να εξαπολύει επίθεση προς την αποκεντρωμένη αναφέροντας τα ακόλουθα: Πώς είναι δυνατόν να ζητά να γίνει διαγωνισμός για να έρθει κάποιος ιδιώτης να δώσει τη μεγαλύτερη έκπτωση και να πάρει το έργο; Το έργο, ποιο; Της πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια της πτώσης. 

Και να είναι αμερόληπτο το αποτέλεσμα; Αυτό πρέπει να δεχτούμε; Διαγωνισμό σε αυτή τη διαδικασία; Σε ανάλογη περίπτωση στην Περιφέρεια Ηπείρου, η εκεί Αποκεντρωμένη Διοίκηση δέχτηκε την ανάθεση στο ΤΕΕ – σαφώς με προγραμματική σύμβαση, όμοια με τη δική μας. Και εδώ όχι. Η Αποκεντρωμένη, το ξαναλέω, κάνει πολιτική. Στόχος φυσικά αυτού του πολιτικού παιχνιδιού – γιατί αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω πώς στην Ήπειρο γίνεται δεκτό και εδώ όχι – είναι να υπάρξει καθυστέρηση στη διαδικασία και να καθυστερήσει η κατασκευή της νέας γέφυρας. Και προφανώς ο στόχος ειμαι κι εγώ. 

Τουλάχιστον αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα. Δυστυχώς όμως σε αυτό το πολιτικό παιχνίδι συμμετέχει και ο περιφερειακός σύμβουλος, ο Χρήστος Γάκης, ο οποίος ως μέλος της επιτροπής του άρθρου 7 στην οποία παρέπεμψε η Αποκεντρωμένη, μαζί με δύο άλλα μέλη, είτε άθελά του, γιατί πιθανόν να μην κατάλαβε, είτε σκόπιμα και ηθελημένα, γιατί μπορεί αυτό να του ζητήθηκε, συμμετέχει σε αυτό το παιχνίδι. 

Και έρχεται σε αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, όταν ομόφωνα αποφασίσαμε να αναθέσουμε την προγραμματική σύμβαση στο ΤΕΕ. Και λέει τι; Όχι προγραμματική με το ΤΕΕ για τα αίτια, αλλά διαγωνισμός. Να το πάρει ποιος; Να επηρεάσει τι; Να καλυφθεί τι; Το καταλαβαίνετε ποιο είναι το παιχνίδι; Μετά από όλα αυτά θέλω να ενημερώσω και το περιφερειακό συμβούλιο και τους πολίτες ότι δεν θα μπορέσει να υπάρξει έκθεση πραγματογνωμοσύνης για τα πραγματικά αίτια της πτώσης όπως είχαμε ανακοινώσει. Και ο λόγος είναι οι διαδικασίες που περιέγραψα. Δίνω εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για προχωρήσει η διαδικασία της αποκατάστασης της γέφυρας».