GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης στο νότιο Έβρο

Συνελήφθησαν την 24-8-2018 το απόγευμα, σε θαμνώδη έκταση στο νότιο Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθ...


Συνελήφθησαν την 24-8-2018 το απόγευμα, σε θαμνώδη έκταση στο νότιο Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 53 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί εθνικού τελωνειακού κώδικα, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν και έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στην παραπάνω θαμνώδη περιοχή.

Ακολούθως, το βράδυ, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, οι οποίοι προσήλθαν στο σημείο και πότισαν τα δενδρύλλια.

Από το χώρο της καλλιέργειας και την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν, πέντε (5) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 3 μέτρων περίπου, 2 δοχεία και 2 κινητά τηλέφωνα.

Κατασχέθηκαν επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο προσήλθαν οι δράστες στο σημείο, καθώς επίσης 1 κυνηγετικό όπλο και 71 κυνηγετικά φυσίγγια που βρέθηκαν στο εσωτερικό του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:
1 συσκευασία με 260 γραμμάρια καπνού, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
2 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, συνολικού βάρους 8,9 γραμμαρίων
1 κυτίο με σπόρους κάνναβης
2 μεταλλικοί τρίφτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολη, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.