GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ιατρικός Σύλλογος Έβρου: Θαύμα – Θαύμα «Ο αόρατος οικογενειακός γιατρός”

Έφτασε λοιπόν η ώρα όπου ασφαλισμένοι και γιατροί βρίσκονται «όμηροι» αλλαγών που επιχειρούνται στην ΠΦΥ.


Έφτασε λοιπόν η ώρα όπου ασφαλισμένοι και γιατροί βρίσκονται «όμηροι» αλλαγών που επιχειρούνται στην ΠΦΥ.

Είναι αλήθεια ότι ζούμε την αποθέωση της προχειρότητας, της έλλειψης σχεδιασμού και της πλήρους περιφρόνησης πολιτών και εργαζομένων (γιατρών).
Δεν έχει καταλάβει κανείς, σε κανένα επίπεδο μέχρι την κορυφή, ότι έχουν βάλλει το «κάρο μπροστά και το ζωντανό πίσω»;


Είναι δυνατόν;
Και αν τελικά αυτός που ανέλαβε την υλοποίηση δεν καταλαβαίνει τη σημασία και το μέγεθος, δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να έχει επαφή με την πραγματικότητα;
Δεν έχει κανένας μάνα, πατέρα, παππούδες, παιδιά, να του εξηγήσουν και να καταλάβει τι συμβαίνει έξω στον πραγματικό κόσμο;

Το Υπουργείο Υγείας κατά πάγια διαχρονική τακτική, είναι γνωστό ότι δεν λαμβάνει υπόψη τον ΠΙΣ, τις θέσεις των Ιατρικών Συλλόγων, καμίας Ιατρικής Ένωσης και βέβαια ούτε της Ομοσπονδίας των ιατρών της ΠΟΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ.

Φαίνεται ότι η άνοδος στην εξουσία λειτουργεί σαν blanco που σβήνει ότι ισχυριζόταν όλοι σαν αντιπολιτευόμενοι και έτσι πάνε περίπατο τα ωραία λόγια για διαλόγους και συνθέσεις.
Δέσμιοι των επιλογών τους προσπαθούν να τις εφαρμόσουν με τρόπο αυταρχικό και καταναγκαστικό.
Συνεχίζουν έτσι και δικαιώνουν την καταστροφική πολιτική του 2014 από τον κ. Γεωργιάδη .
Ένα νέο σύστημα Υγείας και μάλιστα στο δύσκολο και πολύπλοκο τομέα της ΠΦΥ
σε καμία χώρα του κόσμου δεν εφαρμόζεται σε λίγους μήνες και αυτό είναι αυτονόητο
και κατανοητό από όλους.

Όταν δε η προχειρότητα και οι ερασιτεχνικοί σχεδιασμοί συνδυάζονται με εκβιασμούς στους εργαζόμενους, τότε η αποτυχία είναι δεδομένη.

Πολιτικές που εφαρμόζονται με αυταρχισμό δεν βοηθούν στη βιωσιμότητα του νέου
συστήματος, διότι η ζωή έχει δείξει ότι τίποτε δεν μπορεί να πετύχει χωρίς την συνεργασία και την συναίνεση των εμπλεκομένων.

Τι συμβαίνει λοιπόν σήμερα;
Πρώτα ψηφίσθηκε ένας νόμος ο οποίος προβλέπει την δημιουργία ενός υπεργραφειοκρατικού συστήματος με κεντρικό πυρήνα την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, τύπου ΕΣΥ, αλλά χωρίς την μονιμότητα και με συμβάσεις 2+2 ετών, άρα προσωρινότητα.

Σε ένα χώρο όπου επικρατεί μια εκπληκτική ανισότητα, γιατροί του ΕΣΥ με απογευματινά ιατρεία με αμοιβή, Πανεπιστημιακοί γιατροί με ιδιωτικά Ιατρεία, Στρατιωτικοί γιατροί με ιατρεία, θέλει να επιβάλει σε όσους επιλέξουν να δουλέψουν στην ΠΦΥ να κλείσουν τα ιατρεία τους.

Μετά από δύο προκηρύξεις για οικογενειακούς γιατρούς που απέτυχαν να προσελκύσουν τον απαιτούμενο αριθμό γιατρών, προχώρησαν με πρακτικές αποφασίζουμε και διατάσσουμε, όπως π.χ οι γιατροί-θεραπευτές των ΚΥ, να γίνουν με το ζόρι οικογενειακοί γιατροί, δημιουργώντας επιπλέον λειτουργικά προβλήματα στα ΚΥ, τα οποία θα είναι και ολίγον ΤΟΜΥ.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι οι Μονάδες Υγείας ΠΦΥ (πρώην ΙΚΑ-πρώην ΠΕΔΥ) στον Αστικό ιστό, μετά τον μνημονιακό νόμο 4238/2014, επί μια τετραετία συνεχίζουν να λειτουργούν υποβαθμισμένες, με ελλείψεις προσωπικού και υλικών, υπολειτουργία εργαστηρίων (το 90% των ιατρικών παραπεμπτικών εκτελείται σε ιδιωτικά κέντρα) και κατά τα άλλα κάποιοι μιλούν για Δημόσιο Σύστημα Υγείας.


Ταυτόχρονα δημιουργείται τοίχος απαγόρευσης στην πρόσβαση των πολιτών στους ειδικούς γιατρούς μέσω του συστήματος.

Το σίγουρο είναι ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού θα κινείται εκτός συστήματος, πληρώνοντας από την τσέπη του, αλλά κάποιοι θα επιχαίρουν ότι έχουν δωρεάν παροχές στους ασφαλισμένους.
Σε μια χώρα που παρήγαγε και εξακολουθεί να παράγει πληθώρα ειδικών γιατρών δημιουργούν συνθήκες επαγγελματικής ασφυξίας και έχουν μερικοί το θράσος ή ίσως την άγνοια και τολμούν να μιλούν για ευνοϊκές συνθήκες επιστροφής γιατρών από το εξωτερικό.

Αν είναι δυνατόν!
Η δε πρόσκληση και η σύμβαση που προτείνεται στους ιδιώτες οικογενειακούς ιατρούς, αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση αλαζονικής συμπεριφοράς.
Επειδή αποτελούν μονοπώλιο, ετοιμάσανε μια σύμβαση που οδηγεί στην κανονική απαλλοτρίωση του ιδιωτικού ιατρείου (αυτό που λέει ο λαός «με ξένα κόλλυβα»), την παρουσίασαν με την λογική αυτό είναι και αν σας αρέσει.

Επειδή την πρώτη φορά δεν πέτυχε, προχώρησαν σε πλειοδοσία, αυξάνοντας την αποζημίωση κατά 200 διατηρώντας όμως τις θανατηφόρες λεπτομέρειες, όπως ότι με 2000 εγγεγραμμένους, με τις επισκέψεις κατ’οίκον, με την ουσιαστική δέσμευση του ιατρού να μην δικαιούται επιπλέον αμοιβή ανεξαρτήτως ωραρίου στην ουσία μένει οικονομικά μόνο με την αποζημίωση, από την οποία αν αφαιρέσεις ΕΦΚΑ, Εφορία, Αναλώσιμα, γραμματειακή υποστήριξη, ενοίκια, μάλλον θα υποχρεωθεί να ζει με δανεικά από τον πατέρα του (εκτός αν βασίζονται στην μεταφορά της γνωστής διαχρονικής παθογένειας του ΕΣΥ στην ΠΦΥ, που δεν το πιστεύουμε).

Δεν μπορείς να πεις τίποτα, μένεις άφωνος.
Η αποθέωση της αποικιοκρατίας!
Το κερασάκι δε αποτελεί και η πρόβλεψη του νόμου, ότι μόλις καλύψει τις ανάγκες το Σύστημα με οικογενειακούς γιατρούς ΠΑΑ τέλος η σύμβαση .

Σ’αυτές τις περιπτώσεις συνήθως δεν λένε ούτε ευχαριστώ, τραβάνε και ένα ωραίο λόγο περί εκμετάλλευσης και καθαρίζουν.

Όποιος αμφιβάλλει για την τακτική αυτή, ας μην πάει πολύ πίσω στους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ, αλλά στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, που με μια ανακοίνωση τους τελειώνουν για να εκβιάσουν Παθολόγους και Παιδιάτρους να διαθέσουν τα ιατρεία τους σαν οικογενειακοί γιατροί.
Εδώ δεν φαίνεται να τους απασχολεί ούτε τι θα γίνει με τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων που βρίσκονται μετέωροι μετά τις 31 Ιουλίου.
Orvieto Κύριοι ΑΦΙΠΠΕΥΣΑΤΕ!!

Αντιληφτείτε επιτέλους ότι ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ αφορά βεβαίως πρωτίστως τους πολίτες, αλλά δεν γίνεται να κινηθεί τίποτε και σωστά χωρίς γιατρούς, διότι ένα αυτοκίνητο είναι ένα πολύ ωραίο εργαλείο (άσε που εδώ μιλάμε για τεχνολογία του ’50 ) αλλά χωρίς μηχανή και καύσιμα δεν περπατάει με τίποτα !

Για το Δ.Σ του Ι.Σ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ