GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ροδόπη: Καπνοπαραγωγοί σε απόγνωση

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης μετά από τη νεκρωτική ίωση που χτύπησε φέτος τα καπνά. Η καταστροφή κυμαίνεται απ...


Σε απόγνωση βρίσκονται οι καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης μετά από τη νεκρωτική ίωση που χτύπησε φέτος τα καπνά. Η καταστροφή κυμαίνεται από 60%-90% και οι παραγωγοί στρέφουν το βλέμμα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να αποζημιωθούν κατ’ εξαίρεση για την πρωτοφανή ζημιά, καθότι δεν προβλέπεται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

«Η ίωση κατέστρεψε ολοκληρωτικά κάποια χωράφια. Επίσης, παιδευόμαστε γιατί οι εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει. Έγινε επίσκεψη από τον ΕΛΓΑ στα χωριά που ανήκουν στον Δήμο Ιάσμου μετά τις βροχές», περιγράφει ο καπνοπαραγωγός Ραμαδάν Ραμαδάν, από το Μέγα Πιστό Ροδόπης. «Ο ΕΛΓΑ και ο υπουργός λένε ότι δεν αποζημιώνουν για την ίωση. Εμείς, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τον ΟΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ, τίποτα. Ούτε καπνό δεν μπορούμε να μαζέψουμε». Σημειώνει ότι μόλις ξεπέρασε το φυτό τα 50 εκατοστά, άρχισε να φαίνεται το μέγεθος της προσβολή.

Ο ίδιος εκτιμά ότι στα τέλη Σεπτέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί η όποια συγκομιδή, οπότε θα διαμορφωθεί εικόνα των τιμών από τις εταιρείες.

Παρόμοια εικόνα καταστροφής της καλλιέργειας επικρατεί και στον Δήμο Αρριανών Ροδόπης.