GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανακοίνωση του Τμήματος AHEPA Αλεξανδρούπολης για το κτίριο του ΠΙΚΠΑ

Το τμήμα HJ 21 Δημόκριτος, της Περιφέρειας 25 AHEPA HELLAS (American Hellenic Educational Progressive Association), ανακοινώνει ότι στ...


Το τμήμα HJ 21 Δημόκριτος, της Περιφέρειας 25 AHEPA HELLAS (American Hellenic Educational Progressive Association), ανακοινώνει ότι στις 2-8-2018 εισήχθη προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης η από 13-7-2018 αίτησή του, με την οποία ζήτησε από αυτό, την παραχώρηση για χρήση ή σύγχρηση του ακινήτου επί της οδού Ι. Καβύρη εντός του οποίου ευρίσκεται το δωρισθέν κτίσμα από την οργάνωση «Greek War Relief Fund Canada» στο Π.Ι.Κ.Π.Α κατά το έτος 1945, (το οποίο όλοι γνωρίζουμε πλέον ως τέως Π.Ι.Κ.Π.Α.) με σκοπό την αναπαλαίωσή του.

Χρονικά όμως στην ενέργεια αυτή, προέβη το τμήμα HJ 21 Δημόκριτος, διότι ομάδα των μελών του, ασχολήθηκε αόκνως, από τις αρχές του τρέχοντος έτους μελετώντας ιστορικά στοιχεία, αναψηλαφώντας ιστορικά έγγραφα και συντάσσοντας τεκμηριωμένο Εθνικό πρόγραμμα (National Project) ήτοι για την ανάληψη από την Οργάνωση των εξόδων αναπαλαίωσης του ανωτέρω αναφερόμενου κτίσματος και του αύλειου χώρου αυτού, με σκοπό να παρουσιαστεί το πρόγραμμα στο Πανελλήνιο συνέδριο των AHEPA (το οποίο συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 15/16-6-2018 στην Ξάνθη), όπου και το εν λόγω Εθνικό πρόγραμμα (National Project) του τμήματός μας, έτυχε της ομόφωνης αποδοχής όλων των συνέδρων, λόγω της αρτιότητας και της πληρότητας αυτού.

Εν συνεχεία τον βαρύ ρόλο της παρουσίασης του, στο Παγκόσμιο Συνέδριο των AHEPA το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 22/27-7-2018 στο Atlantic City των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέλαβε ο νεοεκλεγείς Κυβερνήτης των AHEPA Ελλάδος κ. Κεφαλίδης Ευστάθιος και ο οποίος το έφερε εις πέρας επιτυχώς, παρουσιάζοντάς το, ενώπιον όλων των παγκοσμίως εκλεκτόρων–συνέδρων, το οποίο εν συνεχεία υπερψηφίστηκε και από αυτούς.

Τελικά δε το εναρκτήριο λάκτισμα, για τον επαναπατρισμό και υλοποίηση του Εθνικού προγράμματος (National Project) του τμήματος HJ 21 Δημόκριτος, έδωσε στις 2-8-2018 ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του θέματος και τον οποίο ευχαριστούμε τόσο για την τεκμηριωμένη εισήγησή του, όσο και για την δευτερολογία του με την οποία τοποθετήθηκε προς τους έχοντες διαφορετική άποψη και τοποθέτηση συμβούλους.

Δεν πρέπει να λησμονήσου με την αρωγή των στενών συνεργατών του κ. Δημάρχου για την επέλευση του αποτελέσματος.

Τέλος αν και δεν συνάδει με την ιδιοσυγκρασία μας και τις καταστατικές αρχές μας και καθ’ υπέρβαση αυτών, σας δηλώνουμε ότι είναι δεδομένη η στήριξη των μελών της AHEPA Παγκοσμίως προς το National Project αυτό.

Αλεξανδρούπολη 6-8-2018
Εκ του Δ.Σ. του Τμήματος
HJ-21 Democritus Alexandroupolis –District 25 HELLAS