GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ελέγχεται και δεύτερος ασθενής στη Ροδόπη για τον ιό του Δυτικού Νείλου, πρόκειται για τον αδελφό της 79χρονης απο το Κόσμιο που απεβίωσε.

Ελέγχεται και δεύτερος ασθενής για τον ιό του Δυτικού Νείλου. Πρόκειται για τον αδερφό της 79χρονης γυναίκας που έχασε την ζωή της προ...


Ελέγχεται και δεύτερος ασθενής για τον ιό του Δυτικού Νείλου. Πρόκειται για τον αδερφό της 79χρονης γυναίκας που έχασε την ζωή της προσβεβλημένη από τον ιό. Η γυναίκα, κάτοικος Κοσμίου, απεβίωσε το περασμένο Σάββατο, 18 Αυγούστου στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία και αφού επιβεβαιώθηκε με εργαστηριακές εξετάσεις η προσβολή της από τον ιό. Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων κουνουπιών.

Για την εξέλιξη του θέματος ο «Χ” συνομίλησε με τον αναπληρωτή διοικητή του Συσμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής Κωνσταντίνο Μαυροματίδη: «Είναι δύο τα κρούσματα και τα δυο ξεκίνησαν με πυρετό, το ένα έχει επιβεβαιωθεί το άλλο περιμένουμε. Το πρώτο δείγμα που στείλαμε ήταν αμφίβολο, είναι όμως αδέλφια τα δυο άτομα και η εκδήλωση είναι πανομοιότυπη γιατί εκτός από τον πυρετό είχε και μια σημειολογία από το κεντρικό νευρικό σύστημα που πάει το μυαλό προς τα εκεί. Δυστυχώς το ένα περιστατικό κατέληξε, η 79χρονη γυναίκα, βέβαια υπήρχαν και άλλα νοσήματα στο άτομο αυτό. Περιμένουμε το δεύτερο δείγμα για τον άνδρα που είναι διασωληνωμένος”.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώθηκε και ενέταξε τον Δήμο Κομοτηνής στη λίστα με τους 39 επηρεαζόμενους από τον ιό του Δυτικού Νείλου Δήμους πανελλαδικά, μετά τον θάνατο ηλικιωμένης γυναίκας από τον ιό. Την σχετική λίστα δημοσιοποίησε στις 20 Αυγούστου το ΚΕΕΛΠΝΟ, εντάσσοντας περισσότερους Δήμους ανά την χώρα στη λίστα των επηρεαζόμενων από τον ιό περιοχών.

Πηγή: www.xronos.gr