GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



48ωρη απεργία σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη και ιματισμό των νοσοκομείων

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», εκπροσωπώντας χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και σημαντικό μέρος ερ...


Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», εκπροσωπώντας χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και σημαντικό μέρος εργολαβικών και συμβασιούχων εργαζομένων στα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα, εξαγγέλλει 48ωρη Πανελλαδική Απεργία, στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2018, για τους εργαζόμενους σε Καθαριότητα, Σίτιση, Φύλαξη και Ιματισμό, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.

Διεκδικούμε:

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, παρά τις εξαγγελίες, τις υποσχέσεις, τις διαρροές και τις μεγαλόστομες δηλώσεις των ιθυνόντων ότι τάχα «εάν χρειαστεί θα περάσουν και εκατό νόμους για τη διασφάλιση του εργολαβικού και πρώην εργολαβικού προσωπικού», δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην επανασύσταση των οργανικών θέσεων και βεβαίως σε πρόσφατο Νόμο που έφερε στη Βουλή, δεν συμπεριέλαβε καμία διασφαλιστική δικλείδα για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Σίτισης, Φύλαξης και Ιματισμού. Καμία απολύτως ειδική πρόβλεψη που να οδηγεί στη μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου χρόνου. Όλα στον αέρα, όλα στο κενό.

Οι συμβασιούχοι των δημόσιων Νοσοκομείων δεν έχουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουν δυναμικά την αυτονόητη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης. Τα Νοσοκομεία είχαν, έχουν και θα έχουν πάγιες και διαρκής ανάγκες για καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη και ιματισμό. Οι ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών δεν έγινε για λόγους εξοικονόμησης πόρων, αφού στην πράξη απεδείχθη ότι το εργολαβικό κόστος ήταν τέτοιο που εκτίνασσε σε δυσθεώρητα ύψη το τελικό κόστος αυτών των υπηρεσιών.

Η Κυβέρνηση, η οποία δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι αναγνωρίζει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά και τα δικαιώματα των εργολαβικών και συμβασιούχων εργαζομένων στις υπηρεσίες αυτές, οφείλει να νομοθετήσει εδώ και τώρα – ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – την μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου. Με αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και της εξειδίκευσης του υφιστάμενου προσωπικού.

Στις 8 & 9 Σεπτέμβρη όλοι οι εργολαβικοί και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία. Στις 8 Σεπτέμβρη, με αφορμή το αγωνιστικό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, διοργανώνουμε μετάβαση με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, ώστε να διαμαρτυρηθούμε και να επιδιώξουμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας. Για τη συμμετοχή στην απεργία και την πιθανή μετάβασή στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία, καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να ενημερώσουν, μέσω εκπροσώπων τους, το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» στο email: info@idiotikoi.gr ή στα τηλέφωνα 6906500746 και 6946108490.