GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



3,1 εκατομμύρια ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ για τη διευθέτηση του χειμάρρου στα Κιμμέρια Ξάνθης

Τα Κιμμέρια Ξάνθης επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να έχει επί τόπου ενημ...


Τα Κιμμέρια Ξάνθης επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να έχει επί τόπου ενημέρωση από στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας για το έργο της διευθέτησης του χειμάρρου Κυδωνέα, προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.

Η διευθέτηση του χειμάρρου Κυδωνέα είναι ένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορά στην περιοχή που εκτείνεται νότια των Κιμμερίων σε μήκος 2,1 χιλιομέτρων, από τη σιδηροδρομική γέφυρα μέχρι τη συμβολή του χειμάρρου με τον ποταμό Κόσυνθο.

Το έργο έχει στόχο να αποτρέψει καταστροφές που μπορεί να προκληθούν από πλημμύρες στις γύρω κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες και να ενισχύσει την προστασία του επαρχιακού δρόμου και της σιδηροδρομικής γραμμής.



Για τη διευθέτηση του χειμάρρου θα χρησιμοποιηθούν ειδικά συρματοκιβώτια τα οποία θα τοποθετηθούν στις όχθες του, ενώ η κοίτη του θα καθαριστεί από φερτά υλικά, βλάστηση και σκουπίδια.

Με αφορμή την ενημέρωσή του για το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Περιφερειάρχης μετέβη και σε σημείο του χειμάρρου εντός των Κιμμερίων στο οποίο ήδη εκτελούνται εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο κ. Μέτιος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη και τους περιφερειακούς συμβούλους Ξάνθης κ. Μπιρόλ Ιντζέ Μεμέτ και κ. Γιάννη Μπούτο.