facebook

PRESS ROOM

Τελικός Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018Ο Απόστολος Καπουσούζης μαθητής του 1ου Γελ, ο οποίος συμμετείχε σε 5 διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, επιλέχτηκε ανάμεσα από 9 μαθητές να είναι ένας από τους 3 που θα εκπροσωπήσει όχι μόνο την Ξάνθη μας, αλλά και όλη την Ελλάδα για 2η συνεχόμενη χρονιά σε παγκόσμια διοργάνωση

Τελικός Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018

Ο παγκόσμιος Τελικός της φετινής World Robot Olympiad™ 2018 θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018 στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης.

Την Κυριακή 1 -7- 2018 ο Σύλλογος Ρομποτικής «Robospecialists», συμμετείχε στον 10ο Πανελλήνιο Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018, με 2 ομάδες Δημοτικού και 2 Γυμνασίου, ο οποίος διεξήχθη στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα.

Τα παιδιά ρίχτηκαν στη μάχη του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Ρομποτικής που τους εξασφάλιζε την πρόκριση για την Ολυμπιάδα στην Ταϊλάνδη, μαζί με τους προπονητές τους, που προσπάθησαν όσο μπορούσαν με την γνώση και την εμπειρία τους, να πάρουν την καλύτερη δυνατή θέση, με την πρώτη θέση σε κάθε κατηγορία να δίνει το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα.

Στην κατηγορία Regular Δημοτικού με προπονητή τον Βασίλη Κόκκινο συμμετείχαμε με 2 ομάδες. Η 1η ομάδα με τους Ελευθέριο Κερασίδη Χρήστο Μουμτζή και Δημήτριο Περλεπέ οι οποίοι προκρίθηκαν στην τελική φάση και κατέλαβαν την 11η θέση στην κατηγορία τους και η 2η ομάδα με τους Παναγιώτη Ιμσιρίδη, Κυριάκο Λαζίδη κ Ιωάννη Παρασκευά.


Στην κατηγορία Regular Γυμνασίου με προπονητή τον Παναγιώτη Γιάννη συμμετείχαμε με 2 ομάδες. Η 1η ομάδα με τους Δημήτριο Ζώγκα, Εμρέ Κουράκ και Ατά Τζαμπάζ και η 2η ομάδα με τους Δημήτριο Μάνο, Αναστάσιο Ντουμπάκη και Χρήστο Τουμπάρη. Οι ομάδες του Γυμνασίου παρά την μεγάλη προσπάθεια τους δεν προκρίθηκαν στην τελική φάση ανάμεσα στις 12 κορυφαίες ομάδες.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας για την αξιόλογη και επίμονη προσπάθειά τους και στους προπονητές μας, για την προετοιμασία και τον συντονισμό των ομάδων τους. Επίσης συμμετείχαν και ως κριτές στη κατηγορία ποδοσφαίρου ο Βασίλης Κόκκινος ως επικεφαλής κριτής, στη κατηγορία Regular Δημοτικού η Μαρία Παπαδοπούλου και στις εγγραφές των ομάδων Regular η Θεανώ Καρατζιουμπάνη.

Ευχαριστούμε τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη τους προς τον σύλλογο, αλλά και για την οικονομική τους στήριξη στους διαγωνισμούς, είναι πάντα δίπλα μας αρωγοί.

Ο Απόστολος Καπουσούζης μαθητής του 1ου Γελ και μαθητής του Συλλόγου, ο οποίος συμμετείχε σε 5 διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, επιλέχτηκε ανάμεσα από 9 μαθητές να είναι ένας από τους 3 που θα εκπροσωπήσει όχι μόνο την Ξάνθη μας, αλλά και όλη την Ελλάδα για 2η συνεχόμενη χρονιά σε παγκόσμια διοργάνωση, ο 1ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός της FIRST Clobal έγινε πέρυσι τον Ιούλιο στην Ουάσινγκτον.

Θα συμμετέχει και στον 2ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της FIRST Clobal που θα διεξαχθεί στο Μεξικό από 13-19 Αυγούστου. Τρεις μαθητές με τον προπονητή τους θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Οι 2 μαθητές είναι από την Αθήνα και ο 3ος είναι ο Απόστολος Καπουσούζης από την Ακριτική Θράκη, την Ξάνθη. Τον ρώτησαν, Απόστολε τι θα κάνεις στο Μεξικό; Θα σηκώσω ψηλά την Ελληνική Σημαία.

Μας κάνεις υπερήφανους όλους Απόστολε. Δίνεις το καλό παράδειγμα και κίνητρο στους συμμαθητές σου, να μην τα παρατάμε με την πρώτη αποτυχία, μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι για να πετύχουμε τον στόχο μας!

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα οι μαθητές μας να προοδεύουν και να μας τιμούν με τις αξιώσεις τους. Είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όλους μας στο Σύλλογο Ρομποτικής, να βλέπουμε τα παιδιά μας σε όλες τις ηλικίες να προοδεύουν, να προσπαθούν σκληρά, να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να αγαπούν τις θετικές Επιστήμες, να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά, αφιερώνοντας πάρα πολλές ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο, να χτίζουν το μέλλον τους, το μέλλον όλων μας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε μαζί με τα παιδιά αυτό που όλοι αγαπάμε και να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι, γιατί πάντα μεγαλύτερη αξία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός.

Το σημαντικό στη ζωή δεν είναι ο θρίαμβος, αλλά ο αγώνας !

Η Πρόεδρος
Μαρία Γκαγκώνη

Η Γραμματέας
Σταματία Κανδυλή


On Air Media Group

On Air Media Group

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.