GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρόστιμο ΣΟΚ στην Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για αθέμιτες πρακτικές σε βάρος ανταγωνιστών της.

Πρόστιμο ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Alphabet, μητρική εταιρεία της Go...


Πρόστιμο ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, εκτιμώντας πως η εταιρεία κάνει κατάχρηση της κυριαρχίας της στην online αναζήτηση, στρέφοντας τους χρήστες του διαδικτύου στην δική της υπηρεσία αγορών, το Google Shopping.

Κρίνοντας ότι με αυτή την τακτική δημιουργείται ένα αθέμιτο περιβάλλον σε βάρος ανταγωνιστικών υπηρεσιών της Google, οι αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές καλούν την εταιρεία να συμμορφωθεί σε διάστημα 90 ημερών, διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπη και με νέες κυρώσεις.

«Αυτό που έκανε η Google είναι παράνομο με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί μονοπωλίων», τόνισε η αρμόδια Επίτροπος Margrethe Vestager, προσθέτοντας πως η τακτική αυτή στερεί από άλλες εταιρείες την δυνατότητα του ανταγωνισμού και της καινοτομίας».

Η απόφαση αυτή της Κομισιόν έρχεται έπειτα από πολυετή έρευνα, που ξεκίνησε με αφορμή καταγγελίες ανταγωνιστικών εταιρειών του τεχνολογικού κολοσσού.

Το πρόστιμο αυτό είναι το υψηλότερο που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα σε εταιρεία που κατηγορείται για χειραγώγηση της αγοράς.

Η αμερικανική εταιρεία εξέφρασε «τη διαφωνία της» για το πρόστιμο ύψους και «εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση».

«Με σεβασμό εκφράζουμε τη διαφωνία μας για την απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα. Θα εξετάσουμε την απόφαση της Επιτροπής λεπτομερώς και εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ασκήσουμε έφεση», επεσήμανε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.