GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Στο πλαίσιο της αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και με στόχο την ενημέρ...


Στο πλαίσιο της αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, προβήκαμε στη δημιουργία τηλεοπτικού κοινωνικού μηνύματος.

Το εν λόγω μήνυμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Σώματος www.fireservice.gr, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter (διακριτικό «Πυροσβεστικό Σώμα») στο Facebook και στο Youtube με όνομα προφίλ «Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας».


Επίσης σας ενημερώνουμε ότι κατ’ εφαρμογή των υπ’ 9/2000 και 9Α/2005 πυροσβεστικών διατάεων με τις οποίες «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η καύση και η χρήση γυμνής φλόγας στην ύπαιθρο με οποιαδήποτε μορφή από 1η ΜΑΙΟΥ έως και 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς», η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης σας γνωρίζει, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 4/1987 Πυρσβεστική διάταξη, την υποχρέωση που έχουν οι ιδιοκτήτες ή οι με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχήες ή κοντά σε αυτές και μέχρι απόστασης εκατό (100) μέτρων, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ’ αυτά, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Την ίδια υποχρέωση έχουν το δημόσιο, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομικά Πρόσωπα, Οργανισμοί κ.λ.π. εφόσον είναι κάτοχοι τέτοιων χώρων.

Οι παραβάτες των διατάξεων αυτών διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 433 και 458 αντίστοιχα του Ποινικού Κώδικα, εφόσον με άλλη διάταξη δεν προβλέπεται μεταγαλύτερη ποινή.