GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πώς να σταματήσετε το κλάμα του μωρού σας

Το μωρό κάθε φορά που θέλει να εκφράσει μία διαφορετική ανάγκη, δεν κλαίει και με διαφορετικό τρόπο. Κι αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι ...


Το μωρό κάθε φορά που θέλει να εκφράσει μία διαφορετική ανάγκη, δεν κλαίει και με διαφορετικό τρόπο. Κι αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι για τους γονείς, που πρέπει να καταλάβουν τι σημαίνει το κλάμα του. Αυτό που αλλάζει είναι ο τόνος ή η ένταση που δείχνουν το μέγεθος της δυσαρέσκειάς του. Παρατηρώντας λοιπόν αυτά τα δύο στοιχεία μπορείτε να καταλάβετε το λόγο για τον οποίο το μικρό σας είναι δυσαρεστημένο.

Μπορείτε, όμως, να βοηθήσετε το μωράκι και να σταματήσετε το κλάμα του (αν δεν μπορείτε να βρείτε τι φταίει) με διάφορους τρόπους, ακόμη κι αν δεν είστε σίγουρη για τον λόγο της στεναχώριας του.

Δώστε του ένα αντικείμενο, όπως χνουδωτό ζωάκι, μια κουβερτούλα που λειτουργεί ως δικλίδα ασφαλείας και αποκτά κατευναστικές ιδιότητες. Σημαντικό είναι να κρατήσει η μητέρα το συγκεκριμένο αντικείμενο κοντά της, ώστε να αποκτήσει την ιδιαίτερη μυρωδιά της και έτσι να συνδεθεί στην οσφρητική μνήμη του μωρού με την παρουσία της.

Ξαπλώστε το μωρό επάνω σας ,ώστε η κοιλίτσα του να ακουμπάει στο στήθος σας: οι χτύποι της καρδιάς σας το καθησυχάζουν και το βοηθούν να ηρεμήσει.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ένας ήχος, όπως εκείνος του απορροφητήρας ή της ηλεκτρικής σκούπας, μπορεί να το ηρεμήσει!

Μείνετε ψύχραιμη. Αν βρίσκεστε σε ένταση θα το μεταφέρετε και στο μωρό. Δώστε το μωρό στο μπαμπά να το ηρεμήσει, μέχρι να κάνετε το ίδιο και εσείς.