GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας για τις πυρκαγιές

Συνεκλήθη εκτάκτως στην Αλεξανδρούπολη το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου, με αφορμή τις φονικές πυρκαγι...


Συνεκλήθη εκτάκτως στην Αλεξανδρούπολη το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου, με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής που παρέσυραν στο θάνατο πάνω από 80 ανθρώπους και άφησαν άστεγες εκατοντάδες οικογένειες αλλά και την πυρκαγιά στην περιοχή της Λευκίμμης.

Σκοπός της συνεδρίασης, να εξετασθούν όλα τα σενάρια, τις τυχών παραλείψεις, προκειμένου αυτές να καλυφθούν και γίνει εφικτή και αποτελεσματική η διαχείριση οποιασδήποτε κρίσης σε σχέση με τις δασικές πυρκαγιές.


Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και την εκκένωση περιοχών εάν και εφόσον χρειαστεί, εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημητρης Πέτροβιτς.

Μια τέτοια περιοχή είναι και μεταξύ της Μάκρης και των Δικέλλων, όπου όπως αναφέρθηκε, δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής σε περίπτωση φωτιάς αφού ο δρόμος από και προς τους οικισμούς και το παραλιακό μέτωπο είναι ένας και μάλιστα από τους πιο στενούς του δήμου Αλεξανδρούπολης.


Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο οποίος μάλιστα δε δίστασε να δηλώσει πως, εάν συμβεί κάτι κακό, αυτός θα είναι ο πρώτος ο οποίος θα ζητήσει απόδοση ευθυνών από την Εγνατία Α.Ε. καθώς ακόμα κρατείται κλειστός ο κόμβος στα Δίκελλα.