GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δήμος Κομοτηνής: Το σχέδιο εκκένωσης των οικισμών σε περίπτωση πυρκαγιάς

Την αναγκαία πληροφόρηση, που μπορεί να αποδειχθεί ακόμη και σωτήρια, ζήτησε και βρήκε η εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής. Ο λόγος για...


Την αναγκαία πληροφόρηση, που μπορεί να αποδειχθεί ακόμη και σωτήρια, ζήτησε και βρήκε η εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής. Ο λόγος για τον τρόπο με τον οποίο θα εκκενωθούν οι οικισμοί του Δήμου Κομοτηνής, αν αυτό απαιτηθεί λόγω μίας καταστροφικής πυρκαγιάς. Η τραγωδία στην Ανατολική Αττική πέρα από τον θρήνο για τους νεκρούς μας, θα πρέπει να μας κινητροδοτήσει σε δύο κατευθύνσεις:

Πρώτον, ως δημότες οφείλουμε να γνωρίζουμε πώς πρέπει να πράξουμε, σε περίπτωση που δεχθούμε από τις αρχές την πληροφόρηση ότι επίκειται εκκένωση του οικισμού στον οποίο ζούμε ή βρισκόμαστε.

Δεύτερον, ως δημότες οφείλουμε αφενός να πράττουμε τα δέοντα που μας αφορούν (π.χ. κοπές χόρτων στα οικόπεδα) αφετέρου να πιέζουμε τους εκάστοτε αρμόδιους ώστε να εγγυώνται την ασφάλειά μας και να μην επιτρέψουν να συμβούν τραγωδίες και στη Ροδόπη.

Με σκοπό την ενημέρωση λοιπόν ο «Χ» βρέθηκε στο γραφείο δημάρχου το μεσημέρι της Τετάρτης, ζητώντας από τον δήμαρχο Κομοτηναίων Γιώργο Πετρίδη, να μας παραθέσει το σχέδιο εκκένωσης όλων των οικισμών του Δήμου. Ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Κάθε χρόνο επικαιροποιείται το γενικό πλάνο που υπάρχει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, λόγω πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, το όργανο που εισηγείται και το όργανο που αποφασίζει κατά περίπτωση για την υλοποίηση της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα εξής:

Η οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών εξετάζεται ως μέτρο προληπτικής προστασίας τους, που πρέπει να δρομολογείται εγκαίρως (ενώ η καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη) και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και περιορισμούς, η εκτίμηση των οποίων μπορεί να γίνει μόνο σε τοπικό επίπεδο.

Ο κίνδυνος που διατρέχουν οι πολίτες εξαιτίας δασικών πυρκαγιών προέρχεται κατά βάση, από την έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες εξαιτίας της θερμότητας που παράγεται από την καύση της φυτικής βιομάζας, καθώς και από την έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού σε παράγωγα καύσης (καπνός, αιωρούμενα σωματίδια, καύτρες, κλπ), τα οποία διαχέονται στην ατμόσφαιρα. Συνεπώς, το σκεπτικό όλων των αποφάσεων για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών να συνδέεται κατά βάση με τους ανωτέρω κινδύνους.

Η απόφαση για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών από μία περιοχή που τεκμηριωμένα απειλείται από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή, λαμβάνεται όταν η προσωπική ασφάλεια των πολιτών βρίσκεται σε κίνδυνο, που εκτιμάται από τις δυνάμεις καταστολής ότι δηλαδή δεν μπορεί να μειωθεί και υπάρχει πρόβλεψη για την εκδήλωση του χειρότερου σεναρίου. Επίσης, η απόφαση για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών λαμβάνεται και στις περιπτώσεις όπου ο κίνδυνος παραμονής των πολιτών πλησίον της περιοχής που λόγω της εξέλιξης του φαινομένου αναμένεται να πληγεί, είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τον κίνδυνο μετακίνησης στον οποίο δύναται να εκτεθούν κατευθυνόμενοι προς ασφαλή χώρο.

Ο εκάστοτε επικεφαλής αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος ενεργεί ως συντονιστής του πυροσβεστικού έργου, έχοντας την ευθύνη περιορισμού των επιπτώσεων από την εξέλιξη της καταστροφής είναι ο μόνος αρμόδιος να εισηγηθεί την οργανωμένη απομάκρυνση. Στα πλαίσια αυτά, προτείνει εγκαίρως και επακριβώς τα όρια της περιοχής που θα χρειαστεί να υλοποιηθεί η δράση, με βάση την αναμενόμενη συμπεριφορά της πυρκαγιάς.


Ο Δήμαρχος έχοντας τα παραπάνω δεδομένα, αποφασίζει και καθορίζει άμεσα σημείο συγκέντρωσης (σε ασφαλή χώρο), στον οποίο οφείλουν να προσέλθουν οι επικεφαλής (ή οι αναπληρωτές) των φορέων που είναι οι κύριοι εμπλεκόμενοι (ΕΛΑΣ, ΠΣ, ΕΚΑΒ, ΠΠ, κλπ).

Για την απομάκρυνση πρέπει εγκαίρως να εκτιμηθεί ο αριθμός των ατόμων που πρέπει να απομακρυνθούν, με βάση τις πληροφορίες που σχετίζονται με τον αριθμό των ατόμων που διαβιούν ή βρίσκονται εκείνη την περίοδο στην περιοχή (παραθεριστές, τουρίστες, κλπ).

Αυτοί πηγαίνουν στους χώρους και μετά απομακρύνονται από την περιοχή καταστροφής σε ασφαλή περιοχή. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα δρομολόγιο που επιλέγονται σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρενοχλούν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και των οχημάτων άλλων φορέων που σπεύδουν να ενισχύσουν το έργο της καταστολής και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (υδροφόρες, ασθενοφόρα, κλπ).

Η καταγραφή και ταυτοποίηση των πολιτών που έχουν μεταφερθεί στους συγκεκριμένους χώρους και ο έλεγχος της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας της καταστροφή κρίνονται κατά περίπτωση απαραίτητα. Όσον αφορά τη δυναμικότητα των μέσων του Δήμου, σε περίπτωση που δεν επαρκούν και απαιτείται ενίσχυση, ζητείται επιπλέον διάθεση σε μέσα και προσωπικό, από τη διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εάν δημιουργηθεί άμεση ανάγκη ενίσχυσης των μεταφορικών μέσων του Δήμου με μεταφορικά μέσα ιδιωτών της περιοχής για την απομάκρυνση πολιτών τότε ο δήμος προχωρά σε άμεση μίσθωση οχημάτων από το ΚΤΕΛ Κομοτηνής.

Τοις πράγμασι όμως η διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη, ιδίως για τα μεταφορικά μέσα τα οποία σπεύδουν κατευθείαν. Αυτό αποδείχθηκε πριν από περίπου οκτώ χρόνια, όταν χρειάστηκε η προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών του Δήμου Κομοτηνής, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Βι.Πε. Κομοτηνής στο εργοστάσιο της Alpha Beta Roto.

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ
Για να εκκενωθούν όμως σωστά οι οικισμοί έχουν καθοριστεί χώροι συγκέντρωσης των κατοίκων (κι όσων βρίσκονται στην περιοχή). Σε αυτούς συγκεντρώνονται κατόπιν σχετικής ενημέρωσης (με κάθε πρόσφορο μέσω, πχ ΜΜΕ, πόρτα-πόρτα, τηλέφωνα, SMS, ανακοινώσεις) οι άνθρωποι της περιοχής, για να μεταφερθούν κατόπιν, οργανωμένα, σε ασφαλείς χώρους. Οι παρακάτω δεν είναι λοιπόν χώροι στους οποίους θα σωθεί κάποιος αν παραμείνει, αλλά οι χώροι που οι άνθρωποι της περιοχής πρέπει αν συγκεντρωθούν, σε περίπτωση καταστροφικής πυρκαγιάς κατόπιν εντολής αρμοδίων, για να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία.


Η λίστα:
Οικισμός Ηφαίστου – γήπεδο Ηφαίστου (θεωρητικός πληθυσμός 1.505, δυναμικότητα πληθυσμού 2.520)
Οικισμός Μεγάλου Κρανοβουνίου – κεντρική πλατεία (223 – 455)
Οικισμός Μεσοχωρίου – κεντρική πλατεία (161 – 375)
Οικισμός Μικρού Κρανοβουνίου – κεντρική πλατεία (199 – 315)
Οικισμός Παραδημής – κεντρική πλατεία (544 – 770)
Σχολή Αστυνομίας – κεντρικός ακάλυπτος χώρος (281 – 1050)
Οικισμός Υφαστών – κεντρική πλατεία (330 – 350)
Οικισμό Ανθοχωρίου – πλατεία Ανθοχωρίου επί της Εθνικής Οδού (140 – 595)
Οικισμός Γρατινής – στάδιο Γρατινής (525 – 2.520)
Οικισμός Θρυλορίου – κεντρική πλατεία Θρυλορίου και στάδιο Θρυλορίου (616 – 3.112)
Οικισμός Ροδίτη – κεντρική πλατεία και ακάλυπτος χώρος επί της Εθνικής Οδού (748 – 1050)
Οικισμός Φύλακα – κεντρική πλατεία (269 – 420)
Οικισμός Ιτέας – ακάλυπτος σε κεντρικό σημείο του οικισμού (71 – 245)
Οικισμός Κάλχα – στάδιο Κάλχα (644 – 2.520)
Οικισμός Ιάμπολης – κεντρική πλατεία δίπλα στο τέμενος (145 – 280)
Οικισμός Μ. Άδας – ακάλυπτος χώρος κεντρικά (9 – 140)
Οικισμός Μύτικα – ακάλυπτος χώρος στην είσοδο (6 – 140)
Οικισμός Σαρακήνης – ακάλυπτος χώρους επί της οδού (78 – 140)
Οικισμός Τυχηρού – κεντρικός ακάλυπτος χώρος (302 – 315)
Οικισμός Καρυδιάς – κεντρική πλατεία (245 – 455)
Οικισμός Κικιδίου – ακάλυπτος χώρος μπροστά στο σχολείο (425 – 455)
Οικισμός Κοσμίου – κεντρική πλατεία/ακάλυπτος χώρος κοινότητας και εκκλησίας και παιδική χαρά στο δημοτικό σχολείο (912 – 945)
Οικισμός Πανδρόσου – κεντρική πλατεία επί της οδού Πανδρόσου Νυμφαίας (126 – 245)
Οικισμός Νυμφαίας – ακάλυπτος χώρος στην είσοδο (70 – 140)
Οικισμός Συμβόλων – ακάλυπτος χώρος μπροστά στο σχολείο (243 – 245)
Οικισμών Σιδηράδων – ακάλυπτος χώρος στην είσοδο (167 – 175)
Οικισμός Στυλαρίου – ακάλυπτος χώρος μπροστά στο τέμενος (304 – 315)
Οικισμός Αιγείρου – κεντρική πλατεία επί της οδού Κομοτηνής – Μεσούνης (1.123 – 1.400)
Χρονίων Παθήσεων – ακάλυπτος χώρος (61 – 420)
Οικισμός Μεσούνης – ακάλυπτος χώρος επί της οδού (356 – 875)
Οικισμός Αρωγής – ακάλυπτος χώρος πάρκινγκ επί της οδού Φαναρίου Μέσης (177 – 945)
Οικισμός Γλυφάδας – ακάλυπτος χώρος στην είσοδο του οικισμού (166 – 175)
Οικισμός Καλλίστης – ακάλυπτος χώρος στην είσοδο του οικισμού (167 – 175)
Οικισμός Μελέτης – ακάλυπτος χώρος στην είσοδο (646 – 665)
Οικισμός Μέσης – κεντρική πλατεία (313 – 350)
Οικισμός Νέας Καλλίστης – πλατεία επί της οδού Καλλίστης Γλυκονερίου (459 – 490)
Οικισμός παραλίας Μέσης – ακάλυπτος κοντά στο δασάκι (16 – 350)
Οικισμός Πόρπης – κεντρική πλατεία (447 – 1.225)
Οικισμός Φαναρίου – κεντρική πλατεία πρώην κοινότητας και πλατεία στην είσοδο και ακάλυπτος χώρος στην πλαζ (397 – 4.060)
Οικισμός Νέου Σιδηροχωρίου – κεντρική πλατεία (856 – 1.400)
Οικισμός Αδριανής – κεντρική πλατεία (243 – 350)
Οικισμός Καλαμόκαστρου – κεντρική πλατεία (360 – 368)
Οικισμός Μαυροματιού – ακάλυπτος χώρος στο κέντρο του οικισμού (130 – 140)
Οικισμός Μικρού Δουκάτου – κεντρική πλατεία (193 – 210)
Οικισμός Αγίων Θεοδώρων – κεντρική πλατεία (544 – 700)
Οικισμός Μεγάλου Δουκάτου – ακάλυπτος χώρος στο κέντρο του οικισμού (415 – 420)
Οικισμός Παγουρίων – κεντρική πλατεία και κεντρική πλατεία οικισμού Ποντίων (703 – 1.274)

Διονύσης Βοργιάς