GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πλήρης επιβεβαίωση της εφημερίδας μας… «Συναγερμός» για την έξαρση ιλαράς στο νομό Ξάνθης

-160 έφτασαν τα κρούσματα, αναφέρει ο Ιπ. Καμαρίδης


-160 έφτασαν τα κρούσματα, αναφέρει ο Ιπ. Καμαρίδης

Πλήρης επιβεβαίωση της εφημερίδας μας…

«Συναγερμός» για την έξαρση ιλαράς στο νομό Ξάνθης

-160 έφτασαν τα κρούσματα, αναφέρει ο Ιπ. Καμαρίδης

«Τα προγνωστικά θα είναι ενθαρρυντικά, μόνον εάν εφαρμοστούν οι προτάσεις που έχω ήδη αποστείλει σε Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια και Δήμους Τοπείρου και Αβδήρων…»

Νέα κρούσματα ιλαράς, μετά την εντατική προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης στον οικισμό του Δροσερού το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καταγράφονται στο νομό Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας, ο ιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης, ανέρχεται πλέον τα 160, γεγονός που εγείρει σοβαρή ανησυχία για την εξέλιξη της υφιστάμενης κατάστασης, αφού λόγω μετακινήσεων του πληθυσμού, οι οποίες δεν μπορούν να ελεγχθούν, η νόσος επεκτείνεται και σε άλλους οικισμούς της Ξάνθης, Κύρνο, Εύλαλο, Γενισέα και αλλού. Αναλογικά, μετά και τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις, η Ξάνθη αποτελεί την πόλη της Ελλάδας με τα περισσότερα κρούσματα της λοιμώδους μεταδοτικής νόσου.

Αναλυτικότερα, μετά το ξέσπασμα του πρώτου κύματος κρουσμάτων στο Δροσερό το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ενώ σημειώθηκε μεγάλη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημιολογική έξαρση και πράγματι σημειώθηκε κάποια ύφεση, λόγω μετακινήσεων του πληθυσμού, νέα κρούσματα ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των προσληφθέντων σε ανησυχητικά επίπεδα.

Ο κ. Ι. Καμαρίδης που έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, συστήνοντας και πραγματοποιώντας εμβολιασμούς στο Δροσερό, μιας και όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, δεν μπορεί κανείς να υποχρεώσει κάποιον που δεν το θέλει να εμβολιαστεί, δεν κρύβει την ανησυχία του για την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται για τη τρέχουσα χρονική περίοδο στο «μέτωπο» της ιλαράς.

Αξίζει να τονιστεί πάντως, ότι χάρη και στην προσωπική εργασία του τελευταίου, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, τα κρούσματα στο Δροσερό είχαν περιοριστεί σημαντικά. Τώρα, μετά την αρνητική τροπή που έχει πάρει το θέμα, ο ίδιος έχει ξεκινήσει νέα προσπάθεια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, με τη συνδρομή μάλιστα συνεργατών, οι οποίοι επισκέπτονται τα σπίτια των κατοίκων στο Δροσερό, για να ελέγξουν τα βιβλιάριά τους και να τους παροτρύνουν να εμβολιαστούν σε περίπτωση που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Υπό τα δεδομένα αυτά, όπως τονίζει, εάν δεν εφαρμοστούν άμεσα οι προτάσεις που ο ίδιος έχει ήδη αποστείλει στην Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια και τους Δήμους Τοπείρου και Αβδήρων, τα προγνωστικά δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Όπως επισημαίνει, έχει εξασφαλίσει την αμέριστη στήριξη του Περιφερειάρχη, κ. Χ. Μέτιου, σε οτιδήποτε απαιτηθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Ωστόσο, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία απολύτως ανταπόκριση από τους Δήμους Τοπείρου και Αβδήρων όσον αφορά τις προτάσεις του. Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση εμπνέει ανησυχία και απαιτεί συντονισμένες ενέργειες για να τεθεί υπό έλεγχο.