GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Εξαφανισμένος» ο Δήμαρχος μετά το ατύχημα στην Παιδική Χαρά

«Εξαφανισμένος» ο Δήμαρχος μετά το ατύχημα στην Παιδική Χαρά.


«Εξαφανισμένος» ο Δήμαρχος μετά το ατύχημα στην Παιδική Χαρά.

– Ούτε ένα Δελτίο Τύπου για το περιστατικό, ούτε κάποια δήλωση…

– Αφού δεν είχε κάποιο πρόβλημα η παιδική χαρά και διαφημίζανε την πιστοποίησή της, γιατί η πόρτα έπεσε;;;

– Γιατί εχθές συνεργεία επισκεύαζαν τη συρόμενη πόρτα της παιδικής χαράς αφού κατά τα άλλα δεν υπήρχε πρόβλημα;;;

– Πώς παρέλαβαν ένα έργο το οποίο αποδεικνύεται πως αντιμετώπιζε θέματα;;;

– Διέταξε ΕΔΕ ο Δημαρχόπουλος για το θέμα αλλά, από προσωπική μας εμπειρία, οι ΕΔΕ του είναι για τα μάτια του κόσμου, όπως έγινε και στην περίπτωση ανακομιδής των οστών του Κ. Βλαχόπουλου χωρίς να ενημερώσουν κανέναν…


Είναι πολλές οι ευθύνες που θα πρέπει να αποδοθούν άμεσα από τη δικαιοσύνη για το ατύχημα που συνέβη στην παιδική χαρά της Κυψέλης. Αξίζει να αναφέρουμε για ακόμη μια φορά, πως ο Δήμος «πρότυπο» πριν λίγες ημέρες διαφήμιζε τη συγκεκριμένη παιδική χαρά με φωτογραφίες και με διθυράμβους, παρουσιάζοντάς την ως πιστοποιημένη που θα μπορεί να φιλοξενήσει γονείς και παιδιά για αναψυχή, συμβάλλοντας έτσι στην ποιότητα ζωής των Δημοτών. Λίγες ημέρες μετά, η συγκεκριμένη παιδική χαρά, έκανε τον Δήμαρχο Ξάνθης να «κρύβεται» και στην κυριολεξία να ψάχνεται, αφού όπως ευρέως κυκλοφόρησε, η συρόμενη καγκελόπορτά της, έπεσε πιθανότατα από κατασκευαστική αστοχία, επάνω σε ένα 8χρονο παιδάκι και το τραυμάτισε σοβαρά, σπάζοντάς του το χέρι και δημιουργώντας του κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

ο θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις καθώς κυκλοφόρησε ευρέως στην κοινή γνώμη της Ξάνθης, όμως μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε αν επενέβη η δικαιοσύνη, ξεκινώντας προκαταρτική.

Σύμφωνα με τα όσα μέχρι στιγμής στοιχεία, λίγες ώρες μετά το ατύχημα, κάποιοι επανατοποθέτησαν την πόρτα στη θέση της, όμως και πάλι η κατασκευαστική αστοχία οδήγησε αυτήν εκτός σημείου ασφαλείας με αποτέλεσμα εχθές Παρασκευή, το πρωί, συνεργεία να βρεθούν επιτόπου και να επιχειρούν να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο άλλο ατύχημα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως από την πλευρά του Δήμου και για να γλιτώσει το πολιτικό προφίλ του Δημάρχου, κυκλοφόρησε πως ο ίδιος διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ, όμως από προσωπικό μας βίωμα, οι ΕΔΕ του Μπάμπη Δημαρχόπουλου είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου και όχι για την ουσία, μιας και στην περίπτωση της ανακομιδής των οστών του Κ. Βλαχόπουλου χωρίς να ενημερωθεί κανένας από τους συγγενείς, ο κύριος Δήμαρχος πρότυπο, διέταξε ΕΔΕ η οποία διενεργήθηκε και στην οποία κατέθεσα εγώ προσωπικά, αποδεικνύοντας περίτρανα με στοιχεία πως ο Δήμος «πρότυπο» είχε την αποκλειστική ευθύνη για αυτό που έκανε και πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν τους υπεύθυνους αυτής της ασέβειας, όμως μέχρι σήμερα, δεν έχω ενημερωθεί από κανέναν για το πόρισμα της ΕΔΕ, ούτε και για το αν έχουν καταλογιστεί ευθύνες στους υπαίτιους ή στον υπαίτιο.

Αυτό όμως δεν είναι το σημερινό μας θέμα, καθώς προτεραιότητα έχει για εμάς η υγεία του 8χρονου καθώς και η ασφάλεια όλων των παιδιών που παίζουν στις κατά τα άλλα πιστοποιημένες για την ασφάλειά τους παιδικές χαρές, καθώς και η απόδοση ευθυνών τόσο σε υπαλληλικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο καθώς όπως είναι γνωστό, τα έργα παραλαμβάνονται από επιτροπές οι οποίες απαρτίζονται τόσο από υπαλλήλους του Δήμου όσο και από αιρετούς.

Ένα άλλο σημείο που αξίζει να αναφερθούμε, είναι πως οι παιδικές χαρές λαμβάνουν πιστοποίηση, με βάση τα αυστηρότατα κριτήρια του νόμου ο οποίος άλλαξε δύο φορές μέχρι σήμερα προκειμένου να διασφαλίζει την ακεραιότητα των παιδιών αλλά και των γονιών τους, κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για την διερεύνηση της υπόθεσης και της απόδοσης των ευθυνών.