GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξεκίνημα με όνειρα στην Ξάνθη

Το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε η προετοιμασία της Ξάνθης, ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου.


Το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε η προετοιμασία της Ξάνθης, ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ξεκίνημα με όνειρα στην Ξάνθη


Το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε η προετοιμασία της Xanthi FC ενόψει της 30ής διαδοχικής αγωνιστικής χρονιάς της στη Super League. Μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες και τον καθιερωμένο αγιασμό που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, η ξανθιώτικη ομάδα με αισιοδοξία και όρεξη μπήκε στο γήπεδό της για τις πρώτες ασκήσεις.


Στο νέο αυτό ξεκίνημα, το «παρών» έδωσε η Διοίκηση αλλά και φίλαθλοι που χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Αναλυτικά, τις οδηγίες του προπονητή Μίλαν Ράσταβατς και του επιτελείου του (Βέλεμπιτ, Νεντίδης, Σιδερίδης, Μαλαδένης) ακολούθησαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Ζίβκοβιτς, Γκαραβέλης, Σταθάκης, Τζελέπης, Μπαξεβανίδης, Συλλά, Κασάδο, Μελιόπουλος, Σβάρνας, Φλίσκας, Λισγάρας, Θυμιάνης, Τζουρίτσκοβιτς, Σουλεϊμάν Οκάν, Ντε Λούκας, Καμαρά, Κίκε, Ορφανίδης, Φασίδης, Γέντρισεκ, καθώς και το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα, Τζέφρι Σαρπόνγκ που μαζί με τον Ραφαήλ Μελισσόπουλο (επέστρεψε από τον δανεισμό του) και τον Γιάννη Φάκη (προωθήθηκε από την Ακαδημία) ήταν τα νέα πρόσωπα στην πρώτη προπόνηση. Δικαιολογημένα απουσίαζαν οι Ματίας Κάστρο και Μπρίτο που ειδοποίησαν έγκαιρα για το πρόβλημα που αντιμετώπισε η πτήση τους, με αποτέλεσμα η έλευσή τους να έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Στις καθιερωμένες δηλώσεις ο προπονητής Μίλαν Ράσταβατς αναφερόμενος στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά τόνισε: «Κάθε νέα ποδοσφαιρική σαιζόν είναι μία νέα ευκαιρία. Για την Ξάνθη είναι πιο εύκολα τα πράγματα φέτος καθώς ξέρουμε το σημείο εκκίνησής μας από την στιγμή που δουλέψαμε πέρσι και στόχος μας είναι ανέβουμε επίπεδο. Έχουμε ένα μεταγραφικό πλάνο και κάποιες ιδέες για το πως θα κινηθούμε.»


Στη συνέχεια, απάντησε σε ερώτηση για το παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο συμμετείχε στο τεχνικό team της Εθνικής Σερβίας, υπογραμμίζοντας ότι οι εμπειρίες που αποκόμισε ήταν μοναδικές, σε μία υψηλότατου βαθμού επιπέδου διοργάνωση.

Ο Έρικ Γέντρισεκ από την πλευρά του, υποσχέθηκε δουλειά και ότι θα προσπαθήσει όλη η ομάδα μαζί σαν μια μονάδα, να παλέψει για μία καλύτερη σαιζόν από την περσινή.

Ο Τζέφρι Σαρπόνγκ, στις πρώτες του δηλώσεις σαν ποδοσφαιριστής της Xanthi FC, την χαρακτήρισε σοβαρή και οργανωμένη ομάδα, λέγοντας πως είναι σίγουρος για την επιλογή του ενώ τόνισε πως θέλει να βοηθήσει την Xanthi FC να πετύχει τους στόχους της.

Ο Βασίλης Φασίδης ευχήθηκε μία καλή προετοιμασία, αναφέρθηκε στον «κορμό» της ομάδας και την «χημεία» που υπάρχει μεταξύ των παικτών, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι τα στοιχεία αυτά θα παίξουν τον ρόλο τους σε μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Ο αρχηγός Δήμος Μπαξεβανίδης αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, στάθηκε στις εμπειρίες που αποκόμισε ο Μίλαν Ράσταβατς από το Μουντιάλ και πως κάποιες νέες ιδέες μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Εξέφρασε την στήριξη και του ίδιου και των συμπαικτών του στους νεαρούς ηλικιακά παίκτες που έχουν ενσωματωθεί στην Xanthi FC ενώ χαρακτήρισε θετικό στοιχείο το γεγονός ότι το ρόστερ της ομάδας δεν έχει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Τελευταίος μίλησε στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Πιαλόγλου, ο οποίος εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την επόμενη μέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στο κοινό της περιοχής ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. «Για 30ή διαδοχική χρονιά η Ξάνθη με αξιοπρέπεια έχει πετύχει κατορθώματα που καμία άλλη επαρχιακή ομάδα δεν έχει καταφέρει. Μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ είναι η μοναδική που βρίσκεται στην κορυφαία κατηγορία μας για τόσα πολλά χρόνια κι αυτό από μόνο του φανερώνει το μέγεθος αυτής της ομάδας. Ενωμένοι και με όλες μας τις δυνάμεις να σταθούμε όλοι κοντά στην ομάδα, να στηρίξουμε τους ποδοσφαιριστές μας στη νέα τους προσπάθεια».