GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μέχρι τον Σεπτέμβρη στον κατάλογο ΠΟΠ το ελαιόλαδο Μάκρης

Κανονικά προχωράει η διαδικασία για την ένταξη του ελαιολάδου της Μάκρης στον κατάλογο ΠΟΠ, δηλαδή των προστατευόμενων προϊόντων ονομ...


Κανονικά προχωράει η διαδικασία για την ένταξη του ελαιολάδου της Μάκρης στον κατάλογο ΠΟΠ, δηλαδή των προστατευόμενων προϊόντων ονομασίας προέλευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο φάκελλος έχει κατατεθεί εδώ και καιρό, ωστόσο υπήρξε μία καθυστέρηση, κυρίως λόγω της γραφειοκρατίας, καθώς η αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. ζήτησε κάποιες περαιτέρω διευκρινήσεις.

Η διαδικασία λοιπόν και το αίτημα δεν ακυρώθηκε, όπως εσφαλμένα ακούγεται τις τελευταίες μέρες, αλλά έχει «κολλήσει» σε κάποια ζητήματα όπως η αυστηρότερη οριοθέτηση των γεωγραφικών ορίων της περιοχής, επεσήμανε ο Πασχάλης Παπαδάκης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Έβρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως Το ελαιόλαδο Μάκρης, ξεχωρίζει για την οξύτητα, τη γεύση, την υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες λόγω του κλίματος και της περιοχής, και επί σειρά ετών έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία για την υψηλή ποιότητά του.