GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τι προβλέπει ο νόμος για τους εμπρηστές

Αντιμέτωποι με βαρύτατες κυρώσεις και ποινές που προβλέπουν ακόμη και ισόβια κάθειρξη είναι όσοι προκαλούν εμπρησμό από πρόθεση ή αμέλ...


Αντιμέτωποι με βαρύτατες κυρώσεις και ποινές που προβλέπουν ακόμη και ισόβια κάθειρξη είναι όσοι προκαλούν εμπρησμό από πρόθεση ή αμέλεια σε αγροτικές, δασικές, κτηνοτροφικές εκτάσεις.

Τα στοιχεία των αρμόδιων αρχών είναι αποκαλυπτικά και αναφέρουν ότι στη χώρα μας το 95% των πυρκαγιών προκαλούνται από τον άνθρωπο.

Για το λόγο αυτό ο νομοθέτης έχει προβλέψει ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο με ποινές που ξεκινούν από φυλάκιση τουλάχιστον δυο ετών στην περίπτωση που από τον εμπρησμό μπορεί να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα και φτάνει τα ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών, αν επέλθει θάνατος. Επιπλέον, προβλέπεται χρηματική ποινή, κατά περίπτωση, από 2.900 ευρώ έως 150.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που υπάρχει συρροή θανάτων από εμπρησμό όπως στις φονικές φωτιές της Αττικής, σχολιάζουν νομικοί κύκλοι, η επιβολή της ισόβιας κάθειρξη και μάλιστα πολλές φορές είναι η πιθανότερη κύρωση για τους συλληφθέντες.