GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ

Η πύλη θα παραμείνει ανοικτή για πέντε ημέρες, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιουλίου.


Η πύλη θα παραμείνει ανοικτή για πέντε ημέρες, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιουλίου.

Τι πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι

Άνοιξε εχθές ξανά η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος. Η πύλη θα παραμείνει ανοικτή για πέντε ημέρες, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιουλίου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την αίτηση ή να οριστικοποιήσουν την υποβολή αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής. Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και του οποίου εμφανίζεται ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ’ εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

– είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή
– οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή
– είναι πάνω από 25 ετών ή
– είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Πριν προχωρήσετε σε δημιουργία αίτησης για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, θα πρέπει πρώτα να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2017. Σε αντίθετη περίπτωση, η αίτησή σας θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
  • Για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που του χορηγήθηκαν από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.
  • Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και του οποίου εμφανίζεται ως προστατευόμενο μέλος.
  • Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ο φοιτητής δεν έχει Ακαδημαϊκή Ταυτότητα σε ισχύ, τότε υποβάλλει αίτηση χορήγησης του επιδόματος, αφού προηγουμένως αιτηθεί και παραλάβει την Ακαδημαϊκή του Ταυτότητα. Αν η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα έχει ακυρωθεί λόγω λήξης της φοιτητικής ιδιότητας (περάτωση σπουδών, διακοπή φοίτησης κ.λπ.), τότε λαμβάνονται υπόψη στοιχεία της τελευταίας ακυρωμένης Ακαδημαϊκής του Ταυτότητας και ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του ιδρύματος βεβαιώνει κατά την επιβεβαίωση του ακαδημαϊκού κριτηρίου ότι ο φοιτητής είχε τη φοιτητική ιδιότητα για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.
  • Για την περίπτωση φοιτητών που προέρχονται από μετεγγραφή, το επίδομα χορηγείται από το ίδρυμα όπου ανήκει ο φοιτητής τη χρονική στιγμή υποβολής της αίτησης.