GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι Έλληνες είναι οι πιο απείθαρχοι και αναιδείς οδηγοί της Ευρώπης

Έρευνα που έγινε σε 11 ευρωπαϊκές χώρες για τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων αυτοκινητιστών κατέδειξε ότι οι Έλληνες οδηγοί είναι απείθαρχ...


Έρευνα που έγινε σε 11 ευρωπαϊκές χώρες για τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων αυτοκινητιστών κατέδειξε ότι οι Έλληνες οδηγοί είναι απείθαρχοι, παρορμητικοί και αναιδείς.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Ipsos από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 27 Φεβρουαρίου 2018 μέσω διαδικτύου σε 11.038 ανθρώπους ηλικίας 15 ετών και άνω, από τους οποίους τουλάχιστον 1.000 σε κάθε μία από τις έντεκα χώρες που περιλαμβάνει η έρευνα.

Συγκεκριμένα, το 49% των Ελλήνων οδηγών δηλώνουν ότι οδηγούν χωρίς ζώνη ασφαλείας, το 28% οδηγούν έχοντας ξεπεράσει το όριο των συσκευών αλκοτέστ, ενώ το 27% χρησιμοποιεί εκ συστήματος τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Το 71% των Ελλήνων οδηγών παραδέχονται ότι υβρίζουν άλλους οδηγούς και το 52% παραδέχονται ότι «κολλάνε» στον μπροστινό, εκνευριστικό οδηγό.

Οι οδηγοί μεσογειακών χωρών, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, θεωρούνται οι πιο αγενείς, σύμφωνα με τις απαντήσεις οδηγών από τη Βόρεια Ευρώπη.Οι Γάλλοι είναι μεταξύ εκείνων που χρησιμοποιούν λιγότερο το φλας (63%) ενώ οι Ισπανοί πατάνε τακτικά το κλάξον (66%) στους οδηγούς που τους εκνευρίζουν.

Το 89% των Ευρωπαίων που ερωτήθηκαν ομολογούν ότι ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας. Συγκεκριμένα,στη Γερμανία και στη Σουηδία, το 93% των αυτοκινητιστών παραδέχονται ότι τρέχουν γρήγορα. Στη Σουηδία, το 78% παραδέχεται επίσης ότι δεν τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας. Οστόσο, οι Σουηδοί θεωρούνται οι πλέον ευγενικοί, με τους Σλοβάκους και τους Βρετανούς να ακολουθούν.