GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Και ο Βουλευτής Β Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Γ. Λαζαρίδης κούνησε το Μαντήλι στους ΑΝ.ΕΛ και αποχώρησε εξαιτίας του Σκοπιανού.

Και ο Βουλευτής Β Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Γ. Λαζαρίδης κούνησε το Μαντήλι στους ΑΝ.ΕΛ και αποχώρησε εξαιτίας του Σκοπιανού. Οριακή πλ...


Και ο Βουλευτής Β Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Γ. Λαζαρίδης κούνησε το Μαντήλι στους ΑΝ.ΕΛ και αποχώρησε εξαιτίας του Σκοπιανού. Οριακή πλέον η πλειοψηφία της Συγκυβέρνησης με 152 Βουλευτές.

Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα στη Βουλή μετά την νέα απώλεια στους ΑΝΕΛ

Πρόκειται για τον δεύτερο βουλευτή που χάνει το κόμμα του Πάνου Καμμένου λόγω της συμφωνίας για το Σκοπιανό


Στους 152 μειώθηκαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης καθώς αποχώρησε από το κόμμα του Πάνου Καμμένου ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης λόγω της συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Πρόκειται για τον δεύτερο βουλευτή που χάνει το κόμμα του Πάνου Καμμένου λόγω της συμφωνίας για το Σκοπιανό, αφού είχε προηγηθεί η έξοδος του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος καταψήφισε την κυβέρνηση στη συζήτηση που έγινε στις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης δικαιολόγησε την αποχώρησή του από τους ΑΝΕΛ με το επιχείρημα ότι δεν συμφωνεί με την συμφωνία για αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Βόρειας Μακεδονίας» παράλληλη με αναγνώριση μακεδονικής ταυτότητας και μακεδονικής γλώσσας.

Πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ μειώθηκε στους 7 βουλευτές και η κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων περιορίζεται στις 152 έδρες.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι υπάρχει έντονη πίεση στους βουλευτές των ΑΝΕΛ από τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, είχε ζητήσει από πολίτες να επικοινωνήσουν με τον βουλευτή Θεσσαλονίκη ώστε να τον πιέσουν να ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε.

Στην ανάρτησή της η Επιτροπή αναφέρει τα εξής: «Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, εκλέχτηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο χάρη στη μαζική στήριξη που είχε από τον θρησκευόμενο κόσμο. Σήμερα ο κόσμος αυτός του ζητά να ανεξαρτητοποιηθεί. Με την ανεξαρτητοποίηση του θα φέρει ακόμη πιο κοντά το τέλος της ανθελληνικής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα που πούλησε το ιερό όνομα της Μακεδονίας».

Μάλιστα στο post βρισκόταν το e-mail του βουλευτή και τα τηλέφωνα.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί 145 βουλευτές και η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, μετρά πλέον επτά, μετά τις δύο απανωτές απώλειες και έτσι η κυβέρνηση κρατάει οριακά την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σημειώνεται ότι είναι πρόσφατη η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού από το Ζάππειο την περασμένη Παρασκευή ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία και οι εθνικές κάλπες θα στηθούν το Φθινόπωρο του 2019.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση περιμένει στήριξη από τον Σταύρο Θεοδωράκη και άλλους βουλευτές, ενώ πλέον αναζωπυρώνονται οι φήμες ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αναζητήσει τρόπο να πάρει στο «άρμα» του ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητους βουλευτές.