GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στόχος Μωραΐτη να κάνει πάταγο η φετινή έκθεση τοπικών προϊόντων

Στόχος Μωραΐτη να κάνει πάταγο η φετινή έκθεση τοπικών προϊόντων -Κύριο μέλημα η ανάδειξη του τοπικού πλούτου -Με καλεσμένους πο...


Στόχος Μωραΐτη να κάνει πάταγο η φετινή έκθεση τοπικών προϊόντων
-Κύριο μέλημα η ανάδειξη του τοπικού πλούτου
-Με καλεσμένους πολλά διάσημα πρόσωπα
Η έκθεση τοπικών προϊόντων, μια ακόμη σημαντική δράση του ΕΒΕ Ξάνθης, αναμένεται να γίνει το Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης, προκειμένου να τα γευτούν, αλλά και να τα αγοράσουν οι ξένοι επισκέπτες. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Πρόεδρος του φορέα, κ. Στέλιος Μωραΐτης, υπάρχουν οκτακόσια διαφορετικά τοπικά προϊόντα, νόστιμα και υγιεινά, τα οποία μπορούν να προωθηθούν στην παγκόσμια αγορά και να κάνουν γνωστή την περιοχή μας στα πέρατα του κόσμου. Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός του ΕΒΕ Ξάνθης, να τα προωθήσει και να τα αναδείξει μέσα από ανάλογες προσπάθειες. Στην ίδια έκθεση, όπως σημειώνει ο κ. Σ. Μωραΐτης, θα καλεστούν διάσημες προσωπικότητες της χώρας, τις οποίες ωστόσο δεν βιάζεται να αποκαλύψει, αφού περιμένει να ολοκληρωθεί πρώτα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ώστε να ανακοινωθεί συνολικά.

«Είναι πολλοί οι καλεσμένοι στο πλαίσιο της έκθεσης τοπικών προϊόντων που θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Βρισκόμαστε σε στάδιο διαπραγματεύσεων, γι’ αυτό και δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμα τα ονόματα των καλεσμένων, καθώς δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς θα έρθουν τελικά. Μέσα από αυτή την έκθεση, θέλουμε να προβάλλουμε τα τοπικά μας προϊόντα, για να τα δοκιμάσουν και γιατί όχι, να τα αγοράσουν οι επισκέπτες των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Είναι προϊόντα που ξεκινούν να συσκευάζονται και να τυποποιούνται. Έτοιμα για κατανάλωση στα ξενοδοχεία και τις ταβέρνες. Θα μαγειρέψουμε κιόλας, βάζοντάς τα στις συνταγές…» υπογραμμίζει, με έμφαση, ο κ. Σ. Μωραΐτης.

Αναφορικά τώρα με το τουριστικό συνέδριο, που έχει ήδη πραγματοποιηθεί δύο φορές στην Ξάνθη μέσα σε χρονικό διάστημα έξι μόλις χρόνων, ο κ. Σ. Μωραΐτης επισημαίνει πως δεν θα γίνεται κάθε χρόνο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσει οριστικά. Παρά μόνο θα πραγματοποιείται, όταν υπάρχει λόγος. Εξάλλου, καταλήγει ο ίδιος, σκοπός του τουριστικού συνεδρίου είναι η διεξαγωγή συμπερασμάτων, χρήσιμων και εποικοδομητικών, για την τουριστική πορεία της περιοχής. Ενώ, η αυξημένη επισκεψιμότητα στην Ξάνθη, όπως καταλήγει, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.