GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ν. Γκαρά: «Μπορούν να συμβάλλουν και οι Περιφέρειες στα λειτουργικά έξοδα των ΤΟΕΒ»

Την πεποίθησή της ότι σύντομα θα βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει με τις συσσωρευμένες οφειλές των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ...


Την πεποίθησή της ότι σύντομα θα βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει με τις συσσωρευμένες οφειλές των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ, εξέφρασε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Οι οφειλές αυτές έχουν συσσωρευθεί από χρόνια, και αφορούν ορισμένους ΤΟΕΒ και αγρότες, οι οποίοι, σε αντίθεση με την πλειοψηφία έχουν επιλέξει να μην είναι συνεπείς προς τη ΔΕΗ. Μάλιστα σε πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται ότι υπάρχουν ΤΟΕΒ με οφειλές που αποτυπώνονται με επταψήφια νούμερα, και αγρότες με οφειλές δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

«Τα περισσότερα χρέη είναι εξυπηρετούμενα, ωστόσο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουνε κατηγορίες χρεών, και δεν μπορούν όλοι να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Θα είμαστε αυστηροί στους ασυνεπείς και απρόθυμους στο να ρυθμίσουν τα χρέη τους ΤΟΕΒ. Κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένα οριζόντιο πακέτο ρυθμίσεων, καθώς είναι άδικο προς τους συνεπείς αγρότες.

Κάνουμε έκκληση, όσα ΤΟΕΒ χρωστάνε, έστω και λίγα, να προσέλθουν στη ΔΕΗ και να μπούνε σε ρύθμιση, προκειμένου να μη κοπεί το ρεύμα τους.» επεσήμανε.

Όσον αφορά τώρα στα ΤΟΕΒ τα οποία έχουν αποστραγγιστικά και αντιπλημμυρικά αντλιοστάσια, το κόστος μπορεί να πληρωθεί και από τις Περιφέρειες, καθώς μπορεί να αφορά συγκεκριμένους αγρότες, ωστόσο είναι προς το όφελος όλων των πολιτών.

«Είμαστε σε επικοινωνία με την Περιφέρεια, υπάρχει προθυμία, ώστε να πληρωθούν τα χρέη αυτά, των συγκεκριμένων ΤΟΕΒ» υπογράμμισε η Νατάσα Γκαρά.