GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ασυντόνιστη η ραδιοφωνική μετάβαση

Ψηφιακής Ραδιοφωνίας αγώνας άγονος! Απ’ότι φαίνεται θα μας πάρει λίγο παραπάνω η εκτέλεση της συνταγής με τον τίτλο «ψηφιακό ραδιόφωνο...


Ψηφιακής Ραδιοφωνίας αγώνας άγονος! Απ’ότι φαίνεται θα μας πάρει λίγο παραπάνω η εκτέλεση της συνταγής με τον τίτλο «ψηφιακό ραδιόφωνο».

Η προθεσμία της ανακοίνωσης υπερθεματιστή για το έργο του παρόχου ψηφιακού ραδιοφώνου -κάτι σαν «Radio Digea» δηλαδή- πέρασε άπρακτη και η ΕΕΤΤ δεν προέβη σε κάποια ανακοίνωση.

Η εξήγηση είναι μάλλον απλή και για πολλούς αναμενόμενη. Κάτι το γεγονός ότι λίγοι θέλουν να μπλέξουν με ένα έργο που -αν και σε μικρογραφία- ενέχει πολιτικές εμπλοκές τύπου τηλεοπτικών καναλιών και έχει κάποιους κινδύνους για τον ανάδοχο. Το αναμενόμενο κέρδος είναι μικρό και οι διασφαλίσεις λίγες.

Οι προδιαγραφές ολίγον ομιχλώδεις, με αποτέλεσμα βασικές παράμετροι ακόμα και ενός προκαταρκτικού business plan, να εκλαμβάνονται μάλλον αυθαίρετα.

Φυσικά, όλα αυτά έχουν την εξήγησή τους. Για το έργο αυτό δεν υπάρχουν Ευρωπαϊκές ή διεθνείς αμετακίνητες προθεσμίες και -αν και ζητήθηκε- δεν είναι καν προαπαιτούμενο. Οπότε στην πραγματικότητα κανείς δε βιάζεται. Ίσως μάλιστα κάποιοι να χαίρονται για την κατάληξη…

Έτσι καταλήγουμε στη λύση ενός άγονου διαγωνισμού από την ΕΕΤΤ, αναφορικά με την αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών, λύση η οποία στην ουσία εξασφαλίζει και την πίτα του ραδιοφώνου σωστή και το σκύλο της ΕΕ χορτάτο.

Οι δύο φάκελοι υποψηφίων αναδόχων που κατατέθηκαν, φαίνεται ότι κρίθηκαν ανεπαρκείς και έτσι είναι μάλλον μονόδρομος να ξεκινήσει εν νέου η συζήτηση για το μοντέλο που είναι το καταλληλότερο προκειμένου να περάσουμε κάποτε στο ψηφιακό ραδιόφωνο.

Πότε θα επανέλθει το θέμα της χορήγησης Δικαιωμάτων Χρήσης Επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, για τον πάροχο ή παρόχους δικτύου ραδιοφώνου;

Είπαμε, κανείς δεν βιάζεται, δεδομένου ότι προφανώς δεν είναι ακόμα ώριμη η αγορά, οπότε -εκτός απροόπτου- θα μείνετε συντονισμένοι στα FM για πολύ καιρό ακόμα!