GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρώτο παιδικό φεστιβάλ «Καλώς ήρθες Καλοκαίρι» στην Κομοτηνή

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ν.Ροδόπης κ. Χρήστος Χατζηπέμου και η εκπρόσωπος ...


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ν.Ροδόπης κ. Χρήστος Χατζηπέμου και η εκπρόσωπος του Συνδέσμου Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κομοτηνής κ. Ελευθερία Μιχέλη – Μπότσαρη, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου, ενόψει της διοργάνωσης του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ με τίτλο «Καλωσήρθες Καλοκαίρι» στις 9 και 10 Ιουνίου, στο Άλσος Αγ. Παρασκευής.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης με την υποστήριξη του Συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής, της Δ/νσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Τμήμα Φυσικής Αγωγής και του Δήμου Κομοτηνής.

Ομάδες μαθητών, από τα δημοτικά σχολεία του Ν.Ροδόπης επικουρούμενοι από χοροδιδασκάλους του Συλλόγου Εβριτών, της Ομάδας Φυσικής Αγωγής, και των γυμναστών των σχολείων, θα παρουσιάσουν στο κοινό της Κομοτηνής στο τέλος της σχολικής χρονιάς, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια με αναφορά στην παράδοση της Θράκης και το λαϊκό πολιτισμό της και μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν τον μοντέρνο χορό, τα παραδοσιακά παιχνίδια, την ζωγραφική, τις παιδικές κατασκευές, την προβολή ταινιών, την ανάγνωση παραδοσιακών παραμυθιών, το παιδικό θέατρο, την δημιουργική απασχόληση με κλόουν κ.λ.π., ως επιστέγασμα της όλης προσπάθειας που στηρίζετε κατά κύριο λόγο στον εθελοντισμό.

Σκοπός είναι η ενίσχυση, προώθηση και ανάπτυξη κάθε πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής προσπάθειας στην περιοχή, που υλοποιείται μέσα από τη διοργάνωση και διεξαγωγή πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών και κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων.