GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του ευρωπαϊκού διαβατηρίου προσόντων προσφύγων

Από τις 11 έως και τις 15 Ιουνίου 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος, για την τριετία 2018-2020, κύκλος αξιολογήσεων του Προγράμμα...


Από τις 11 έως και τις 15 Ιουνίου 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος, για την τριετία 2018-2020, κύκλος αξιολογήσεων του Προγράμματος «Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Προσόντων των Προσφύγων» (European Qualifications Passport for Refugees), στις εγκαταστάσεις του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Πρόγραμμα είναι μια συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης με το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και τους Οργανισμούς Αναγνώρισης Προσόντων της Ελλάδας (ΔΟΑΤΑΠ), της Νορβηγίας, της Αρμενίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και του Ηνωμένου Βασίλειου.

Το Πρόγραμμα έχει ως κεντρική προτεραιότητα την ευαισθητοποίηση των κυριότερων εμπλεκομένων φορέων σε θέματα ενσωμάτωσης των προσφύγων στις κοινωνίες υποδοχής και την ανάπτυξη ικανοτήτων των διαφόρων εθνικών κέντρων πληροφόρησης για την αναγνώριση των ακαδημαϊκών προσόντων των προσφύγων

Κατά τη διάρκεια της πρώτης και πιλοτικής περιόδου του Προγράμματος (2017) πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα τρεις κύκλοι συνεντεύξεων, κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν αξιολογηθεί τα ακαδημαϊκά προσόντα 92 προσφύγων .

Το Μάρτιο του 2018 έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Διεθνές Συνέδριο Έναρξης της Β΄ φάσης του προγράμματος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ελληνικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κέντρων ενημέρωσης και αναγνώρισης ENIC – NARIC διαφόρων χωρών, καθώς και εκπροσώπων άλλων χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης και των Πρεσβειών των χώρων αυτών.

Κατά τη διάρκεια του 1ου κύκλου αξιολογήσεων της Β΄ φάσης του Προγράμματος (11-15 Ιουνίου 2018) υπήρξε εξαιρετικά αυξημένη προσέλευση ενδιαφερόμενων και συμμετείχαν στις συνεντεύξεις 48 πρόσφυγες, προερχόμενοι από 12 διαφορετικές χώρες με σπουδές σε εκπαιδευτικά συστήματα 17 διαφορετικών χωρών.