GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προκαλεί ξανά ο Γιλντιρίμ για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Προκλητικός εμφανίστηκε και πάλι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλώντας σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV, τόσο γι...


Προκλητικός εμφανίστηκε και πάλι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλώντας σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV, τόσο για τους 8 τούρκους αξιωματικούς όσο και για το γεγονός όπως είπε, ότι πάγωσε η συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα αλλά όχι και η συμφωνία για το μεταναστευτικό με την ΕΕ.

Ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείο Εξωτερικών για πάγωμα της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα ως αντίδραση στην απόφαση για τους 8 στρατιωτικούς, ανέφερε ότι: «Δεν είναι δυνατό να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η γειτονική μας χώρα, η Ελλάδα», είπε ο κ. Γιλντιρίμ. «Άφησαν ελευθέρους τους γκιουλενιστές παρ’ όλο που υπάρχουν τόσοι νεκροί και τραυματίες και αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι το πάγωμα της συμφωνίας αφορά την Ελλάδα κι όχι την ΕΕ, κάτι που σημαίνει ότι απαντά στις εξηγήσεις που ζήτησαν οι Βρυξέλλες και δείχνει ότι η Αγκυρα δε θέλει πλήρη ρήξη με την Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι ο Τ. Ερντογάν έχει απειλήσει πολλές φορές ότι θα ανοίξει τα σύνορα και θα γεμίσει με μετανάστες και πρόσφυγες την Ευρώπη.

Η Τουρκία «πάγωσε» την διμερή συμφωνία με την χώρα μας ως αντίποινα για την απελευθέρωση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, με τον κ. Γιλντιρίμ να συνεχίζει την επιθετική ρητορική εναντίον της Αθήνας.

Οι οκτώ αξιωματικοί αφέθηκαν ελεύθεροι στις αρχές της εβδομάδας, μετά την παρέλευση του 18μηνου κράτησής τους.

Φυλάσσονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε κρυφό καταφύγιο ή καταφύγια, μετά και την προειδοποίηση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να τους απαγάγει από ελληνικό έδαφος. Η ελληνική αστυνομία, όπως αποκαλύπτουν τα «ΝΕΑ» είναι σε διαρκή συναγερμό καθώς φοβάται ότι μπορεί μυστικές υπηρεσίες να δράσουν στη χώρα μας με στόχο την απαγωγή ή την εξόντωσή τους