GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνελήφθησαν 5 άτομα για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών από τη Βουλγαρία

Συνελήφθησαν χθες (5-6-2018) στους νομούς Καβάλας και Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, 38χρονος αλλ...


Συνελήφθησαν χθες (5-6-2018) στους νομούς Καβάλας και Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, 38χρονος αλλοδαπός και τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 55, 51, 46 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών από τη Βουλγαρία, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στη χώρα μας.

Οι συλλήψεις επετεύχθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Καβάλας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που εισάγει από τη Βουλγαρία ποσότητες ηρωίνης και ακολούθως τις διακινεί στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκε αρχικά ο 38χρονος να κινείται στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και να εναποθέτει – αποκρύπτει σε δύο πινακίδες χιλιομετρικής σήμανσης, τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (275) γραμμαρίων.

Ακολούθως, ο δράστης συνέχισε την πορεία του και λίγη ώρα αργότερα αφού το όχημα ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες, άλλες τέσσερις (4) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 848 γραμμαρίων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν επίσης τον 46χρονο, τον οποίο εντόπισαν να μεταβαίνει στο ένα σημείο απόκρυψης και να παραλαμβάνει τη μία συσκευασία με ηρωίνη, καθώς και τους άλλους τρεις δράστες, οι οποίοι εντοπίσθηκαν να παραλαμβάνουν από το δεύτερο σημείο απόκρυψης, τις άλλες δύο συσκευασίες ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν συνολικά (1.123) γραμμάρια ηρωίνης, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος, το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.