GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Απεγκλωβίστηκαν οι 34 μετανάστες από νησίδα στο Δέλτα του Έβρου

Καλά στην υγεία τους είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι συνολικά 34 παράτυποι μετανάστες που απεγκλω...


Καλά στην υγεία τους είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι συνολικά 34 παράτυποι μετανάστες που απεγκλωβίστηκαν χθες Τρίτη στις 16:30, από νησίδα στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, με τη συνδρομή της 4ης ΕΜΑΚ, η οποία με βάρκα τους μετέφερε ασφαλώς στις όχθες του ποταμού.

Πρόκειται για 21 άνδρες, 6 γυναίκες και 7 ανήλικα παιδιά, οι οποίοι λίγο πριν το μεσημέρι κάλεσαν τηλεφωνικά σε βοήθεια, επικοινωνώντας με υπηρεσία της Π.Ε. Έβρου, που στη συνέχεια ενημέρωσε τη Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το πώς οι παράτυπα εισερχόμενοι στη χώρα, μεταξύ των οποίων και ανήλικα παιδιά, κατέληξαν εγκλωβισμένοι στη νησίδα.

Σημειώνεται πως παρά το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η στάθμη των νερών είναι χαμηλή, η ύπαρξη αρκετών σημείων που είναι βαλτώδη καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο το εγχείρημα διάσχισης του Δέλτα χωρίς τη χρήση βάρκας, ένα μεταφορικό μέσο που όπως προέκυψε δεν διέθεταν οι 34 απεγκλωβισμένοι.