GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Κομοτηνή ο Ιντζέ: Τι είπε για τα νησιά και τους 2 Έλληνες Στρατιωτικούς

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Τούρκος υποψήφιος πρόεδρος Μουχαρέμ Ιντζέ.


Στην Κομοτηνή βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Τούρκος υποψήφιος πρόεδρος Μουχαρέμ Ιντζέ.

Αρχικά επισκέφτηκε το Τουρκικό προξενείο για λίγα λεπτά ενώ στη συνέχεια περπάτησε στους δρόμους της πόλης και συνομίλησε με περαστικούς και καταστηματάρχες, και μετέπειτα βρέθηκε στο χώρο της «τουρκικής νεολαίας» όπου απηύθυνε μία σύντομη ομιλία.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ εκανε μία σύντομη τοποθέτηση αρχικά, μόνο στην Τουρκική γλώσσα,ωστόσο βρέθηκε διερμηνέας, όταν δέχτηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς δε για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται ακόμα σε φυλακή στην Αδριανούπολη, δήλωσε πως «Παλεύω για να γίνει η Τουρκία ένα κράτος δικαίου και θα παρακολουθήσω το θέμα με τους δύο στρατιωτικούς, αλλά δεν είμαι σε θέση, από την θέση που βρίσκομαι, να παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη»

Αναφορικά με τον λόγο της επίσκεψης στην Κομοτηνή, εφόσον δεν έχει ψηφοφόρους, είπε πως «Έχω ψηφοφόρους στην Τουρκία που είναι συγγενείς με τους κατοίκους της περιοχής».

Απέφυγε, ωστόσο, να απαντήσει ευθέως σε ερώτημα για τις «βλέψεις» της Τουρκίας στο Αιγαίο απαντώντας : «Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε».