GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το χωριό Πόρος του Έβρου στη 15η Συνάντηση των Ευρωπαϊκών Χωριών Πελαργών στην Ελβετίας

Η 15ηετήσια Συνάντηση του Δικτύου των «Ευρωπαϊκών Χωριών Πελαργών», πραγματοποιήθηκε, στο Selzach/Altreu της Ελβετίας, στις 14 με 17 Ι...


Η 15ηετήσια Συνάντηση του Δικτύου των «Ευρωπαϊκών Χωριών Πελαργών», πραγματοποιήθηκε, στο Selzach/Altreu της Ελβετίας, στις 14 με 17 Ιουνίου 2018.

Το Ελληνικό «Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών», ο Πόρος, εκπροσωπήθηκε μέσω της συμμετοχής του Φορέα Διαχείρισης Π.Π. Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης και της Αντιδημαρχίας Φερών.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, εκπρόσωποι από 12 Χωριά του Δικτύου, από τις ακόλουθες χώρες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν γνώσεις, εμπειρίες και νέες ιδέες για την προστασία και διατήρηση του αποδημητικού αυτού είδους.

Οι συμμετέχοντες, παρουσίασαν αρχικά με πόστερ, τα αποτελέσματα των δράσεων που έκαναν κατά διάρκεια του έτους για την προστασία του πελαργού και παράλληλα συζητήθηκαν οι κίνδυνοι σύγκρουσης και ηλεκτροπληξίας σε ηλεκτροφόρα σύρματα που απειλούν τον πληθυσμό του και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μετριάσουν τις αρνητικές επιπτώσεις.

Ακόμη, παρουσιάστηκε και συζητήθηκε η ανάγκη για περισσότερες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού από κάθε χωριό και αναφέρθηκαν τα οφέλη που προκύπτουν από ενέργειες προβολής και η συμβολή τους στην ανάπτυξη του τουρισμού της κάθε περιοχής.

Τέλος, έγινε παρουσίαση από τη Euronatur, του προγράμματος ‘’Wet meadows and pastures’’, το οποίο θα χρηματοδοτήσει για δεύτερη φορά προγράμματα στα χωριά των πελαργών σχετικά με τη βελτίωση και δημιουργία υγρών λιβαδιών και βοσκοτόπων, ενώ θα υλοποιηθεί και νέο πρόγραμμα σχετικά με μέτρα που θα μειώνουν τον κίνδυνο από σύγκρουση σε καλώδια και ηλεκτροπληξία των πελαργών.